Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή της

Ένοχοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αθώους κήρυξε το δικαστήριο τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, με την απόφαση να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια του 33χρονου ακτιβιστή. “Ντροπή, ξεφτίλες” ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα μετά την έκδοση απόφασης με την πρόεδρο να ζητά να περάσουν έξω, αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

Επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα μετά το άκουσμα της απόφασης αντέδρασε όπως και άλλος κόσμος έντονα, φωνάζοντας “Ντροπή”. Ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, Σταύρο Μαυροειδάκο, τον οποίο επιχείρησαν να απομακρύνουν οι φρουροί.

Ωστόσο, κατά την έξοδο της από την αίθουσα, η ένταση συνεχίστηκε με τους αστυνομικούς να απωθούν το πλήθος, μεταξύ των οποίων και τη Μάγδα Φύσσα, με αποτέλεσμα να ενταθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.