Λιγνάδης: Εκτός φυλακής από σήμερα – Εξασφάλισε εγγύηση 30.000 ευρώ

Δημήτρης Λιγνάδης: Η πρόταση εισαγγελέα για την ποινή

Αποφυλακίζεται σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο είναι ένοχος για τον βιασμό δύο ανηλίκων δεν θα περάσει ούτε μία ακόμα ημέρα μέσα στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε περιθώριο να καταβάλλει την εν λόγω εγγύηση μέχρι και τις 29 Ιουλίου ωστόσο, χρειάστηκε λίγες μόνο ώρες για να εξασφαλίσει το ποσό.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την οργή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ντροπή».

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με το δικαστήριο, στον καταδικασμένο για δύο βιασμούς σκηνοθέτη πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών δύο ενόρκων και μιας συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι όροι που τού επιβλήθηκαν ομόφωνα είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και η καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Κανένα ελαφρυντικό για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος καταδικάστηκε για 2 βιασμούς και αθωώθηκε για άλλους δύο. Επί της ουσίας το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για την αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η απόρριψη του αιτήματος των ελαφρυντικών φέρνει αντιμέτωπο τον σκηνοθέτη με ποινές από 5 έως 15 έτη κάθειρξης. Ο εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή 12 ετών για την κάθε πράξη.

Πηγή: ethnos.gr