Σχολεία: Πότε κλείνουν και ανοίγουν φέτος για Πάσχα και καλοκαίρι – Πώς τα επηρεάζουν οι Ευρωεκλογές

Σχολεία: Πότε κλείνουν και ανοίγουν φέτος για Πάσχα και καλοκαίρι - Πώς τα επηρεάζουν οι Ευρωεκλογές

Τι ισχύει με τα σχολεία

Φέτος το Πάσχα πέφτει στις 5 Μαΐου ενώ η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει την Δευτέρα 29 Απριλίου. Επομένως, οι μαθητές θα πάνε τελευταία μέρα σχολείο πριν τις διακοπές του Πάσχα την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την Δευτέρα 13 Μαΐου.

Όσον αφορά το καλοκαίρι, τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει σε Σάββατο ή Κυριακή, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα. Παραδείγματος χάρη φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για καλοκαίρι κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Το παραπάνω ισχύει μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, καθώς για τα γυμνάσια και τα λύκεια καθορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας κάθε χρόνο το πότε κλείνουν διότι υπάρχουν και οι εξετάσεις αλλά και οι Πανελλήνιες 2024.

Όσον αφορά τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαϊου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαϊου. Έτσι λοιπόν έχουν μείνει 26 μέρες για τα λύκεια και 34 για τα γυμνάσια.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαϊου.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθημάτά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.