Ρέθυμνο: Παιδίατρος εφημέρευε ως παθολόγος σε νοσοκομείο

Ρέθυμνο: Παιδίατρος εφημέρευε ως παθολόγος σε νοσοκομείο

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου.

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησαν νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου. Όπως υποστηρίζουν, ο διοικητής του νοσοκομείου δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, παιδίατρος έλαβε εντολή από τον διοικητή του νοσοκομείου να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων.

«Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο», αναφέρει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και απαιτούν την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Πηγή: Iatropedia.gr