Νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη: 20 «χαμένα» φορτηγά εξαφάνισαν 300 κυβικά χώμα (vid)!

Νέα αποκάλυψη για τα Τέμπη: 20 «χαμένα» φορτηγά εξαφάνισαν 300 κυβικά χώμα (vid)!

«Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η πυροσβεστική είπε πως δεν τα χρειαζόταν»

Η κατάθεση αυτή ενός χειριστή εκσκαφέα και υπεύθυνου για τα χωματουργικά έργα στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας έχει προκαλέσει αναστάτωση και οδυνηρή έκπληξη σε συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και προβληματισμό στους πραγματογνώμονες που ασχολούνται με τα αίτια του δραματικού συμβάντος.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ότι σημαντικό τμήμα από τον χώρο του δυστυχήματος που μπορεί να περιέχει υπολείμματα σορών ή ουσίες που σχετίζονται με την φονική έκρηξη έχει μεταφερθεί σε ιδιωτικό χώρο που ουδέποτε υποδείχτηκε από τις κρατικές Αρχές!

Ούτε ερευνήθηκε από τεχνικούς συμβούλους και άλλους που έχουν αναμειχθεί στην προσπάθεια εντοπισμού του τι ακριβώς προκάλεσε την φονική έκρηξη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι «αυτά τα πεταμένα χώματα σε χωράφι εταιρείας ίσως κρύβουν αξιοποιήσιμα στοιχεία». Είναι απορίας άξιο γιατί η μεταφορά αυτή δεν έχει αναφερθεί.

Μέχρι πρόσφατα γινόταν λόγος μόνο για την εναπόθεση των συντριμμιών στην τοποθεσία «Κουλούρι», από όπου και εκεί έχουν… εξαφανιστεί τρία βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία!

Ζητούμενο είναι να ανακαλυφθεί αν στο σημείο της σύγκρουσης έχει διαχυθεί η ουσία ξυλόλιο που πιθανόν σηματοδοτεί την παράνομη μεταφορά από την εμπορική αμαξοστοιχία διαλυτών καυσίμων.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους ουσία είχε εντοπιστεί σε περιφερειακά σημεία της περιοχής σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών αφού ο κύριος χώρος του δυστυχήματος έχει… μπαζωθεί!

Πηγή: newsbomb.gr