Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των παιδιών που ζουν σε λαγούμι στην Κόρινθο (VIDEO)

Εισαγγελική παρέμβαση για την απομάκρυνση των παιδιών που ζουν σε λαγούμι στην Κόρινθο (VIDEO)

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της οικογένεια «Παλαιοχριστιανών» στην Κόρινθο που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Εντολή να απομακρυνθούν τα ανήλικα παιδιά έδωσε εισαγγελέας που παρενέβη στη υπόθεση των αυτοαποκαλούμενων «Παλαιοχριστιανών» που ζουν σε λαγούμια στην ορεινή Κόρινθο.

Σύμφωνα με το Mega, η εισαγγελική παρέμβαση έχει να κάνει με την απομάκρυνση των παιδιών από την κοινότητα που εντοπίστηκε στην ορεινή Κορινθία. Τα ανήλικα παιδιά, που σύμφωνα με τον πατέρα, δεν πηγαίνουν σχολείο είναι ηλικίας ενός, έξι και 13 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας ανέθεσε στον δήμο και την αρμόδια υπηρεσία του να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης.

Οι δηλώσεις του πατέρα της οικογένειας των Άμις της Κορινθίας

«Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα 6 παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω 8 στόματα με 1.000 ευρώ, δεν μου έφταναν (…) μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι», είπε ο πατέρας της οικογένειας στην κάμερα για όσους επικρίνουν τον τρόπο ζωής του.

Έπειτα, συνέχισε περιγράφοντας τον τρόπο που επιβιώνουν στην ορεινή Κορινθία. «Καταλήγει ο άλλος να είναι ένας ζητιάνος, έχουμε υπογεννητικότητα λέγανε και εγώ τους πίστεψα. Τώρα που έχω έρθει εδώ βγάζω τα δικά μου προϊόντα, έχω το γάλα μου και δεν είμαι ζητιάνος μπορώ να ταΐσω τα παιδιά μου, 4 χρόνια ζω εδώ».

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν έχει κρύο γι’ αυτό το φτιάξαμε έτσι, το χώμα έχει την μεγαλύτερη μόνωση».

Το χρονικό της υπόθεσης στην ορεινή Κόρινθο

Η ύπαρξη αυτής της οικογένειας στην Κόρινθο ανακαλύφθηκε λίγες ημέρες πριν από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία για άλλο ωστόσο λόγο. Πριν λίγες ημέρες η αστυνομία κλήθηκε μετά από καταγγελία εις βάρος του πατέρα της οικογένειας καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά σε αυτοκίνητο. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, τα μέλη της οικογένειας τους επιτέθηκαν.

Η μητέρα και ο πατέρας προσπάθησαν να διαφύγουν μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους από τάφρο που είχαν σκάψει κάτω από το σπίτι τους, η οποία οδηγούσε σε γειτονική ρεματιά. Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε στο 30 μέτρων λαγούμι, όπλα, σφαίρες, αυτοσχέδια τόξα και βέλη. Ωστόσο μετά την αποκάλυψη του γεγονότος έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, καθώς όπως φαίνεται αρκετοί άνθρωποι ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες και αυτοαποκαλούνται κοινότητα «Παλαιοχριστιανών».

Το σπίτι τους είναι φτιαγμένο από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό και έχουν σκάψει το λαγούμι για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους. «Είμαστε μια κοινότητα Παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», είπε ένα μέλος της κοινότητας. Όπως μάλιστα υποστήριξε υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».