Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση» (VIDEO)

Παλαιοχριστιανοί στην Κορινθία: «Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση» (VIDEO)

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το λαγούμι στο οποίο ζούσε μια οικογένεια στην Κόρινθο, υπό τραγικές συνθήκες, σαν «άνθρωποι των σπηλαίων»

Πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με την οικογένεια που βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε μια… σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Μια ομάδα ανθρώπων ζει σε πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως φαίνεται και στις εικόνες του Star. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό. Έχουν σκάψει μάλιστα ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.


Ο λεγόμενος πατέρας εξ αυτών μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε πως δεν στέλνει κανείς τα παιδιά τους στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε νωρίτερα ο ίδιος στο STAR. Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. «Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» πρόσθεσε ο 45χρονος μιλώντας στο Star. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», είπε σε άλλο σημείο.