Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Άνθρωποι που ως τώρα ήταν αόρατοι πρέπει να γίνουν ορατοί» (VIDEO)

Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Άνθρωποι που ως τώρα ήταν αόρατοι πρέπει να γίνουν ορατοί» (VIDEO)

«Είμαστε εδώ ώστε άνθρωποι αόρατοι να γίνουν ορατοί, για να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη μια κοινωνική ανισότητα»

Με αυτά τα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθετεί την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παρότι πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν ανοικτά αντίθετοι.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός τόνισε: 

«Είμαστε εδώ σήμερα για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και με μια αναγκαία προσθήκη στο οικογενειακό δίκαιο να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Γιατί η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει την ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από την ζωή των πολλών. Είναι κάτι που προβλέπει το Σύνταγμα μας και απαιτεί το ίδιο το πολίτευμα μας ώστε να καταστούν ορατοί γύρω μας άνθρωποι έως τώρα αόρατοι και μαζί τους πολλά παιδιά να βρουν την θέση που τους ταιριάζει.

Αυτά άλλωστε βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του νομοσχεδίου καθώς και οι 2 γονείς δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτά που χρειάζονται. Να μπορούν να τα παίρνουν από τοπ σχόλιο να τα πηγαίνουν στον ιατρό. Και αν ο ένας γονέας και μοναδικός να χαθεί τότε αυτά να πηγαίνουν σε κάποιον άγνωστο συγγενή ή ακόμα χειρότερα σε κάποιο ίδρυμα.

Αυτό το κενό ερχόμαστε να καλύψουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν την σχέση τους με μια τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν ετερόφυλα».