Champions, Europa και Conference League: Ποιο κανάλι παίρνει τα δικαιώματα για την τριετία 2024 – 2027

Champions, Europa και Conference League: Ποιο κανάλι παίρνει τα δικαιώματα για την τριετία 2024 – 2027

Σε… ρυθμούς Ευρώπης η αντιπαράθεση

Στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης παραμένει η Cosmote που διατηρεί εδώ και χρόνια δικαιώματα του Champions League ενώ ερώτημα αποτελεί αν εντέλει διεκδικήσει το πακέτο, ή μέρος του πακέτου, η Nova. Διότι φημολογείται (χωρίς να επιβεβαιώνεται) στην αγορά η ύπαρξη άτυπου μορατόριουμ ανάμεσα στις δύο συνδρομητικές.

Σε… ρυθμούς Ευρώπης μπαίνει λοιπόν, η αντιπαράθεση ανάμεσα στις συνδρομητικές υπηρεσίας της Cosmote TV και της Nova. Η ΤΕΑΜ άνοιξε την πλατφόρμα για την υποδοχή προσφορών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης για την τριετία 2024-2027.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών από τα εγχώρια κανάλια λήγει στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί και παράταση (όχι και τόσο πιθανό).

Η Cosmote TV θα μεταδίδει μέχρι και το τέλος του 2024 το σύνολο των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League καθώς και το UEFA Super Cup και το UEFA Youth League) και ο διαγωνισμός αφορά στην τριετία 2024-27.

Το τρέχον συμβόλαιο με την Cosmote TV άγγιξε τα 110 εκατ. ευρώ αλλά το νέο σύστημα διεξαγωγής των τριών διοργανώσεων της UEFA αφενός αυξάνει τον αριθμό των αγώνων, αφετέρου πιθανότητα θα αυξήσει και το τηλεοπτικό κόστος.

Αύξηση αριθμούν αγώνων, ναι, με το νέο σύστημα διεξαγωγής, το λεγόμενο «ελβετικό μοντέλο» με 36 ομάδες σε έναν όμιλο (League Phase) και την κατάργηση «επικοινωνίας» των τριών τουρνουά.

Πηγή dailymedia.com