MasterChef: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του νέου κύκλου – Οι αλλαγές στα έπαθλα, αυτά είναι τα νέα αστρονομικά ποσά (VIDEO)

MasterChef: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του νέου κύκλου - Οι αλλαγές στα έπαθλα, αυτά είναι τα νέα αστρονομικά ποσά (VIDEO)

Στον αέρα το πρώτο trailer του reality μαγειρικής

Το MasterChef επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, λίγο μετά τη νίκη της Μαρίας Μπέη στον τελευταίο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής.

Μέσα από το κανάλι του Star στο YouTube, δημοσιεύτηκε και το τρέιλερ, στο οποίο γίνεται λόγος για αρκετές ανατροπές, με βασικότερη αυτή που αφορά τα έπαθλα, που θα είναι «μεγαλύτερα και για πολλούς».

Μέσα από το τρέιλερ καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να δηλώσουν συμμετοχή, ενώ ανακοινώνονται παράλληλα, οι αλλαγές στα έπαθλα για τον νικητή, αλλά και τον μάγειρα που θα «τερματίσει» 2ος.

Όπως ακούγεται νέο trailer, ο νικητής πρόκειται να κερδίσει 70.000 ευρώ και εξοπλισμό επαγγελματικής κουζίνας αξίας 30.000 ευρώ. Παράλληλα ο κάτοχος της δεύτερης θέσης δεν θα φύγει με άδεια χέρια, αφού θα κερδίσει 30.000 ευρώ.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του ριάλιτι μαγειρικής θα μοιραστούν μέσω δοκιμασιών ακόμη 30.000 ευρώ.

Το MasterChef ξεκίνησε το… 1990

Το MasterChef είναι ριάλιτι μαγειρικής, το οποίο ξεκίνησε από την Βρετανία τον Ιούλιο του 1990 με δημιουργό τον Φρανκ Ρόνταμ. Το παιχνίδι επέστρεψε και ενημερώθηκε από το BBC τον Φεβρουάριο του 2005 από τους εκτελεστικούς παραγωγούς Φρανκ Ρόνταμ και Τζον Σίλβερ μαζί με την παραγωγό Κάρεν Ρος.

Το ριάλιτι πωλείται σε διεθνές επίπεδο από την εταιρεία Endemol Shine Group. Η πρώτη μη βρετανική έκδοση του τηλεπαιχνιδιού ήταν η αυστραλιανή έκδοση, το 2009.

Το MasterChef στην Ελλάδα έκανε για πρώτη φορά πρεμιέρα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010, από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel, ενώ από την τρίτη σεζόν προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel μέχρι και σήμερα.

Ο πρώτος και δεύτερος κύκλος της εκπομπής προβλήθηκαν στο Mega Channel από το 2010 έως το 2013, με παρουσιάστριες τις Ευγενία Μανωλίδου και Μαίρη Συνατσάκη αντίστοιχα.

Τον Μάρτιο του 2017, το Star Channel απέκτησε τα δικαιώματα της εκπομπής επαναφέροντας το MasterChef μετά από τέσσερα χρόνια. Ο τρίτος κύκλος έκανε πρεμιέρα στις 4 Μαΐου του 2017. Ακολούθησαν δύο ακόμη κύκλοι επεισοδίων το 2018 και το 2019. Η εκπομπή ανανεώθηκε για έβδομη σεζόν κάνοντας πρεμιέρα στις 23 Ιανουαρίου του 2021 από το ίδιο κανάλι.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, το Mega Channel δημιούργησε το παράγωγο του διαγωνισμού στο οποίο έλαβαν μέρος παιδιά 8-13 ετών και έφερε τον τίτλο MasterChef Junior. Η αντίστοιχη προβλήθηκε τη σεζόν 2011-2012 με παρουσιάστρια την Μαρία Μπεκατώρου. Το 2018, το Star Channel επανέφερε το MasterChef Junior προβάλλοντας τη δεύτερη σεζόν του.