Η Γη της Ελιάς – spoiler: Ο Δημοσθένης απειλεί με όπλο τον Λεωνίδα

Η Γη της Ελιάς - spoiler: Ο Δημοσθένης απειλεί με όπλο τον Λεωνίδα

O Φίλιππος βοηθάει την Ειρήνη να φύγει κρυφά από το σπίτι της

Συγκλονιστικές θα είναι οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Η Γη της Ελιάς», με το MYtv να αποκαλύπτει την συνέχεια.

O Φίλιππος βοηθάει την Ειρήνη να φύγει κρυφά από το σπίτι της. Η Βασιλική είναι κάθετα αντίθετη με αυτή την απόφαση του αγαπημένου της, θεωρώντας πως αυτή η κίνηση θα τον φέρει σε ρήξη με τον Δημοσθένη και θα κινήσει υποψίες.

Ωστόσο, εκείνος είναι αποφασισμένος και τις επόμενες ημέρες η Ειρήνη το σκάει από το σπίτι της. Η κοπέλα βρίσκεται μαζί με τον Λεωνίδα, στον οποίο μάλιστα εκμυστηρεύεται πως πηγαίνει ακόμη σχολείο και όχι σε σχολή όπως νομίζουν όλοι.

Την ίδια ώρα, ο Δημοσθένης και η Ασπασία διαπιστώνουν πως η κόρη τους έχει εξαφανιστεί και την ψάχνουν παντού. Το ζευγάρι φτάνει και στο σπίτι του Φίλιππου και της Βασιλικής, αλλά εκείνοι τούς λένε ψέματα για να την καλύψουν. Ο Δημοσθένης και η Ασπασία ανησυχούν μήπως έχει συμβεί κάτι κακό στην κοπέλα. Η αγωνία τους κορυφώνεται όσο οι ώρες περνούν και η Βασιλική μην αντέχοντας να βλέπει την Ασπασία να βασανίζεται αποφασίζει να μιλήσει.

Η Βασιλική μοιράζεται κάποιες πληροφορίες με τη θεία της για να την καθησυχάσει, χωρίς να της πει όμως όλη την αλήθεια. Την ίδια ώρα, ο Λεωνίδας, φοβούμενος το μπλέξιμο με τον πατέρα της Ειρήνης, αποφασίζει να τη χωρίσει. Ο Δημοσθένης, όμως, έχει ήδη μάθει για τη σχέση τους και είναι εξοργισμένος. Δείχνει στον Λεωνίδα το αδίστακτο πρόσωπό του και υπό την απειλή όπλου απαιτεί να του πει πού βρίσκεται η κόρη του.

Ο νεαρός, όμως, επιμένει πως δεν ξέρει κάτι, ενώ λίγο μετά η Αρετή «καρφώνει» στην Ασπασία και στον Δημοσθένη ότι είδε την Ειρήνη στην καφετέρια και τρέχουν άμεσα εκεί για να την πείσουν να γυρίσει πίσω στο σπίτι. Η αντίδρασή της, όμως, δεν θα τους αρέσει καθόλου. Και τα προβλήματα για τον Δημοσθένη δεν θα σταματήσουν εκεί.

Ο Άρης συνεχίζει να λέει ψέματα στην Εύα για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και δεν διστάζει να κρύψει ένα πακέτο με ναρκωτικά στο σπίτι της, θεωρώντας πως αυτή η κρυψώνα είναι ασφαλής. Ωστόσο, όλα πάνε στραβά.

Η Αστυνομία ενημερώνεται σχετικά και ο Κουράκος ανακρίνει την Εύα, η οποία επιμένει πως δεν ξέρει για τα κρυμμένα ναρκωτικά στο σπίτι της. Ο Άρης είναι σε κατάσταση σοκ και λέει στον Δημοσθένη ότι η Αστυνομία βρήκε τα ναρκωτικά. Ο άντρας, έξαλλος με την οικονομική ζημία, δείχνει το αληθινό του πρόσωπο και τον απειλεί. Τότε ο Άρης για πρώτη φορά συνειδητοποιεί πού έχει μπλέξει…