Η αληθινή συγκινητική ιστορία του τατουατζή του Άουσβιτς

Η αληθινή συγκινητική ιστορία του τατουατζή του Άουσβιτς

Έγινε τηλεοπτική σειρά – Η υπόθεση και το τρέιλερ

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο τρέιλερ για την τηλεοπτική σειρά «The Tattooist of Auschwitz», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Χέδερ Μόρις.

H μίνι σειρά που θα αποτελείται από έξι επεισόδια, είναι μια συγκλονιστική αναπαράσταση της πραγματικής ιστορίας του Lali και της Gita Sokolov, δύο κρατουμένων που βρήκαν την αγάπη ανάμεσα στη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο που αποτέλεσε το πρώτο μυθιστόρημα της Μόρις, έγινε από συνεντεύξεις που πήρε η ίδια η συγγραφέας από τον πραγματικό Lali Sokolov.

Το τρέιλερ προσφέρει μια ματιά στο συναισθηματικό ταξίδι του Lali, καθώς αφηγείται τις φρικτές εμπειρίες του στο Άουσβιτς. Μέσα από αναδρομές, οι θεατές γίνονται μάρτυρες της ιστορίας αγάπης μεταξύ του νεαρού Lali, τον οποίο υποδύεται ο Jonah Hauer-King και της Gita, την οποία υποδύεται η Anna Próchniak. Με μια πρωτότυπη μουσική από τους καταξιωμένους συνθέτες Hans Zimmer και Kara Talve, το τρέιλερ δίνει τον τόνο για μια σειρά που υπόσχεται να είναι συγκινητική και συνάμα ανατριχιαστική.

Δείτε το trailer

H υπόθεση του «The Tattooist of Auschwitz»

«Ο τατουατζής του Άουσβιτς» παρακολουθεί τη συγκλονιστική ιστορία του Lale Sokolov, ενός Σλοβάκου Εβραίου, καθώς περιηγείται στη φρίκη του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού υπομένει ένα εξαντλητικό ταξίδι σε ένα τρένο με ζώα, ο Lale φτάνει στο Άουσβιτς ΙΙ-Μπίρκεναου, όπου γίνεται μάρτυρας της κτηνωδίας των SS από πρώτο χέρι.

Καθώς ο Lale προσαρμόζεται στη ζωή ως κρατούμενος, αρρωσταίνει βαριά, αλλά καταφέρνει να κερδίσει την προσοχή του τατουατζή του στρατοπέδου, Πεπάν, ο οποίος τον προσλαμβάνει ως μαθητευόμενο. Μέσω της ικανότητάς του ως τατουατζής, τελικά του ανατίθεται ο ρόλος του κύριου τατουατζή μετά την εξαφάνιση του Πέπαν. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο στρατόπεδο, ο Lale γνωρίζει και ερωτεύεται την Gita, μια συγκρατούμενη του. Παρά τους κινδύνους, χρησιμοποιεί τη θέση του για να επικοινωνεί μαζί της και να ανταλλάσσει τιμαλφή, διακινδυνεύοντας τη ζωή του για να της παρέχει φάρμακα και υποστήριξη κατά τη διάρκεια της δικής της ασθένειας.

Η αληθινή συγκινητική ιστορία του τατουατζή του Άουσβιτς

Καθώς ο πόλεμος προχωρά και ο ρωσικός στρατός προελαύνει, στο στρατόπεδο ξεσπά χάος, που οδηγεί στην καταστροφή εγγράφων και στη μεταφορά πολλών κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της Gita. Ο Lale μεταφέρεται αργότερα σε άλλα στρατόπεδα, αλλά τελικά δραπετεύει, επανενώνεται με την αδελφή του και μαθαίνει την τύχη της οικογένειάς του.
Εν τω μεταξύ, η Gita δραπετεύει κατά τη μεταφορά της και κατευθύνεται προς την Μπρατισλάβα, όπου τελικά τη βρίσκει τον αγαπημένο της. Μέσα στο χάος και την καταστροφή του πολέμου, δηλώνουν ο ένας στον άλλον την αιώνια αγάπη τους, συμβολίζοντας την ελπίδα και την αντοχή μπροστά στο αφάνταστο σκοτάδι.

Η τηλεοπτική σειρά «The Tattooist of Auschwitz» θα κάνει πρεμιέρα στο Sky Atlantic στις 2 Μαΐου.