Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Συντηρητισμός; Άγνοια; Φόβος για τον πόνο; Έχουμε όλες τις απαντήσεις

Γράφει η Έλενα Φάκου

Αν ρωτήσει κάποιος δέκα άνδρες τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν στο σεξ περισσότερο απ’ όλα με τη σύντροφό τους, οι εννέα θα απαντήσουν πρωκτικό σεξ. Αν αντίστοιχα ρωτήσει κάποιος δέκα γυναίκες τι είναι αυτό που δεν θέλουν να κάνουν στο σεξ με το σύντροφό τους οι εννέα θα πουν και πάλι πρωκτικό σεξ. Γιατί όμως το πρωκτικό σεξ είναι αυτό που οι άνδρες λατρεύουν και οι γυναίκες μισούν;

Συζητώντας και με άνδρες και με γυναίκες για το συγκεκριμένο είδος σεξ, βγαίνουν αρκετά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα: Aρχικά οι άνδρες δηλώνουν πως το πρωκτικό σεξ τους αρέσει επειδή είναι “απαγορευμένο” και αυτό τους ερεθίζει σε εγκεφαλικό επίπεδο. Αισθάνονται πως αυτό είναι το τελευταίο οχυρό μιας γυναίκας και τους ιντριγκάρει το γεγονός ότι θα το κατακτήσουν.

Σε πρακτικό επίπεδο, όσοι το έχουν δοκιμάσει δηλώνουν πως η διείσδυση γίνεται σε πιο πιο σφιχτό περιβάλλον και άρα είναι πιο διεγερτική για τους ίδιους. Οι άνδρες που έχουν κάνει πρωκτικό σεξ με τις συντρόφους τους λένε κατηγορηματικά πως δεν έχει καμια σχέση με την κολπική σεξουαλική επαφή είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Μάλιστα, συμπληρώνουν πως το ιδανικό σεξ περιλαμβάνει και τα δυο είδη διείσδυσης: κολπική και πρωκτική.

Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Οι γυναίκες από την μεριά τους στην πλειοψηφία τους δεν θέλουν και δεν έχουν δοκιμάσει το πρωκτικό σεξ. Οι υπόλοιπες, διαχωρίζονται σε εκείνες που το έχουν δοκιμάσει αλλά δεν το ολοκλήρωσαν για διάφορους λόγους, που κυρίως οφείλονται στο ότι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον αρχικό πόνο και σε εκείνες που το ολοκλήρωσαν. Όσες το ολοκλήρωσαν συμφωνούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι τους άρεσε και το ευχαριστήθηκαν, ενώ από τότε το έχουν συμπεριλάβει στη σεξουαλική τους ρουτίνα. Η αλήθεια είναι πως το πρωκτικό σεξ προσφέρει και στις γυναίκες διαφορετικό τρόπο διέγερσης, ηδονής άρα και οργασμού. Είναι κάτι άλλο από το κολπικό σεξ, διαφέρει.

Όταν ρωτάς μια γυναίκα γιατί δεν θέλει να δοκιμάσει την πρωκτική επαφή, συνήθως απαντά πως οι λόγοι είναι ο πόνος, ο φόβος μήπως την θεωρήσουν ανήθικη και η ανασφάλεια για την καθαριότητα της συγκεκριμένης περιοχής που την κάνει να μην θέλει να εκτεθεί στο σύντροφό της. Η αλήθεια είναι πως οι δυο λόγοι αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα, αρκεί κάποιος να το επιθυμεί- ο πόνος και η υγιεινή.

Όσον αφορά στον πόνο, υπάρχουν πάρα πολλά πρωκτικά λιπαντικά που βοηθούν στο να μειωθούν οι τριβές και το πέος να γλιστρήσει ευκολότερα μέσα στον πρωκτό, καθώς και ειδικές αναισθητικές κρέμες. Ανάμεσα στα δυο, όσοι έχουν χρησιμοποιήσει και τα δυο προϊόντα προτιμούν το λιπαντικό, καθώς μετά την πρώτη δυσκολία της εισόδου του πέους στον πρωκτό και την διαστολή του παχέος εντέρου, υπάρχει ελαστικότητα και προσαρμογή με αποτέλεσμα ο πόνος να δίνει τη θέση του στην ηδονή. Οι κρέμες, αν δεν χρησιμοποιηθούν στη σωστή ποσότητα μπορεί να φτάσουν στο άλλο άκρο των δυνατοτήτων τους και να μειώσουν την αίσθηση σε τέτοιο βαθμό που θυσιάζεται κατ’επέκταση η απόλαυση.

Εκτός από το λιπαντικό, υπάρχουν επίσης πρωκτικές σφήνες οι οποίες μάλιστα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη ώστε να ανοίξουν σιγά σιγά τον πρωκτό προκειμένου να είναι πιο έτοιμος να δεχθεί την διείσδυση του πέους, πρωκτικοί δονητές επίσης σε αντίστοιχα μεγέθη καθώς και πρωκτικές μπίλιες.

Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Για το κομμάτι της καθαριότητας, υπάρχουν επίσης στο εμπόριο ειδικά ερωτικά βοηθήματα που προσφέρουν πλύση του πρωκτού για να είναι μια γυναίκα σίγουρη ότι δεν θα εκτεθεί στο σύντροφό της-αυτός ο φόβος να ξέρετε πως είναι ίσως και ο πιο έντονος ενώ επειδή οι γυναίκες ντρέπονται ακόμα και να τον εκφράσουν δεν τον εξομολογούνται, αλλά προφασίζονται άλλους λόγους που δεν είναι αληθινοί. Γι αυτή τη δουλειά υπάρχουν πρωκτικά ντους που βοηθούν στο θέμα της υγιεινής και προετοιμάζουν το έδαφος για το πρωκτικό σεξ.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα διαθέτουν ειδικές προδιαγραφές και είναι μελετημένα και σχεδιασμένα από επαγγελματίες για αυτή τη χρήση.

Όσον αφορά τώρα το θέμα των προκαταλήψεων, των ηθικών αναστολών και των ταμπού, εκεί το μόνο που μπορεί να γίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι προκειμένου να συναποφασίσει για να κάνει πρωκτικό σεξ είναι η συζήτηση και η συναίνεση. Κανείς δεν πρέπει να πιέζει και κανείς δεν πρέπει να πιέζεται για να κάνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συναποφασίσουν το τι και γιατί θέλουν να το κάνουν.

Αντικειμενικά μιλώντας, οι συναινετικές σεξουαλικές πράξεις μεταξύ ενηλίκων, δεν πρέπει να διέπονται από σκέψεις περί ανηθικότητας. Τα ταμπού το μόνο που κάνουν είναι να περιορίζουν τους ορίζοντες και κατ επέκταση την εξερεύνηση της σεξουαλικότητας και της απόλαυσης.

Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Αν λοιπόν ένα ζευγάρι έχει ηθικές αναστολές καλό είναι να κάνει μια ειλικρινή και εκ βαθέων συζήτηση για το από που και γιατί προκύπτουν και εάν και εφόσον μπορέσει να τις ερμηνεύσει και να τις ξεπεράσει, τότε θα βουτήξει βαθύτερα στην σεξουαλικότητα και την ηδονή.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως το πρωκτικό σεξ είναι απλά ένα ακόμη είδος σεξ που οι γυναίκες έχουν δαιμονοποιήσει στην πλειοψηφία τους χωρίς ιδιαίτερο λόγο και οι άντρες έχουν εξιδανικεύσει και πάλι χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Το πρωκτικό σεξ είναι απλά μια εναλλακτική η οποία απλά απασχολεί πολύ το μυαλό των δυο φύλων χωρίς να αποφασίζουν να μιλήσουν ειλικρινά μεταξύ τους. Το πρωκτικό σεξ είναι μια επιλογή η οποία δεν είναι ούτε καλύτερη από το κολπικό, ούτε χειρότερη. Είναι απλά διαφορετική. Αλλά σίγουρα, αξίζει να της δώσει κάποιος μια ευκαιρία.

 

 

Γιατί τελοσπάντων οι περισσότερες γυναίκες είναι αρνητικές ως προς το πρωκτικό σεξ;

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.