Eurovision 2024: Η μη ευνοϊκή θέση της Ελλάδας στον ημιτελικό και οι δυνατοί αντίπαλοι

Eurovision 2024: Η μη ευνοϊκή θέση της Ελλάδας στον ημιτελικό και οι δυνατοί αντίπαλοι

Η Μαρίνα Σάττι προετοιμάζεται πυρετωδώς, ενώ ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν τη δημοσιότητα

Συνεχίζει να απασχολεί ιδιαίτερα η φετινή διοργάνωση της Eurovision, καθώς η Ελλάδα -μετά από αρκετά χρόνια- έχει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση που κερδίζει τις καρδιές των Eurofans.

Το βράδυ της Τρίτης, ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης των χωρών στους ημιτελικούς με τη χώρα μας να μην φαίνεται ιδιαίτερα ευνοημένη. Η εκπρόσωπός μας θα ανέβει στο stage του δεύτερου ημιτελικού, στο Μάλμε της Σουηδίας, στις 9 Μαϊου, στην τρίτη θέση. Οι έχοντας γνώση από τον διαγωνισμό της Eurovision αναφέρουν ότι η εν λόγω θέση δεν θα μάς βοηθήσει ιδιαίτερα.

«Στους ημιτελικούς ο κόσμος δεν θα ψηφίζει εξαρχής. Θα ολοκληρωθούν οι εμφανίσεις και μετά. Αυτό δεν θεωρείται καλός οιωνός για εμάς. Στατιστικά η τρίτη θέση είναι μια από τις χειρότερες θέσεις. Η Ελβετία αμέσως μετά λαμβάνει μια πολύ καλή θέση και η Ολλανδία που θεωρείται φαβορί είναι στην καλύτερη θέση. Σύμφωνα επίσης με στατιστικά στοιχεία, μόνο πέντε συμμετοχές έχουν καταφέρει να λάβουν πρόκριση από την τρίτη θέση των ημιτελικών», ανέφερε η δημοσιογράφος γνωστού σάιτ για τη Eurovision Στέλλα Γιαλέτζη στο «Πρωινό ΣουΣου». «Η δεύτερη θέση, που παρά τρίχα γλιτώσαμε, είναι κυριολεκτικά ηλεκτρική καρέκλα, σπάνια προκρίνεται χώρα σε τελικό. Αντιθέτως η πρώτη θέση της Κύπρου είναι καλή. Με ενοχλεί που αμέσως μετά από μας έχουν βάλει άλλο ένα φαβορί, την Ελβετία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος στην ίδια εκπομπή.

<iframe title="Marina Satti – ZARI | Greece 🇬🇷 | Official Music Video | Eurovision 2024″ src=”https://www.youtube.com/embed/uTYalXf184A” width=”754″ height=”423″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Την ίδια ώρα, τα στοιχήματα συνεχίζουν να τραβούν τα βλέμματα. Το «Zari» και η Μαρίνα Σάττι έχουν «κολλήσει» στην 7η θέση ενώ Ελβετία και Ολλανδία (με τις οποίες διαγωνιζόμαστε στον ίδιο ημιτελικό) φιγουράρουν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

H Ελβετία θα εκπροσωπηθεί από τον καλλιτέχνη NEMO και το κομμάτι «The code», ενώ η Ολλανδία έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές με τον 26χρονο εκκεντρικό καλλιτέχνη Joost Klein και το «Europapa». Το τραγούδι αποτελεί έναν συγκινητικό φόρο τιμής στους γονείς του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το κομμάτι αποτελεί ένα μείγμα μελαγχολίας και ευτυχίας ενός ανθρώπου που, παρά τα εμπόδια που αντιμετώπισε, δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσπαθεί για να πετύχει. Το Europapa αναφέρεται σε ένα παιδί που έχασε τους γονείς τους και ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να βρει τον εαυτό του και να διηγηθεί την ιστορία του.

<iframe title="Joost Klein – Europapa | Netherlands 🇳🇱 | Official Music Video | Eurovision 2024″ src=”https://www.youtube.com/embed/gT2wY0DjYGo” width=”754″ height=”423″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Στην πρώτη θέση, εδώ και καιρό, φιγουράρει η Κροατία που θα διαγωνισθεί βέβαια στο πρώτο ημιτελικό. Το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim», που ερμηνεύει ο Baby Lasagna, σαρώνει αν και πολλοί κατηγόρησαν ότι είναι πιστή αντιγραφή από το κομμάτι με τίτλο «Espectro» του DJ Adrian De La Vega, το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο Spotify από το 2020.