Ντούα Λίπα: Επιτέλους το ανακοίνωσε μετά από αινιγματικά posts – Πότε κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι (ΦΩΤΟ)

Ντούα Λίπα: Επιτέλους το ανακοίνωσε μετά από αινιγματικά posts - Πότε κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι (ΦΩΤΟ)

Λέγεται «Houdini»

Η Ντούα Λίπα, αφού έκανε μερικά τίζερ, ανακοίνωσε την επιστροφή της μετά το «Future Nostalgia», με ένα τραγούδι.

Η Ντούα Λίπα ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη το νέο της τραγούδι, που ονομάζεται «Houdini» (Χουντίνι). Σύμφωνα με την ανάρτηση της Lipa, το καινούργιο κομμάτι της θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DUA LIPA (@dualipa)

Στην ανάρτηση αποκαλύπτεται το artwork του τραγουδιού, με την -κοκκινομάλλα πλέον- Ντούα Λίπα να γλείφει τη γλώσσα του ειδώλου της σε καθρέπτη, ενώ προηγήθηκαν ποστ με αινιγματικά μηνύματα και εικόνες που παραπέμπουν στον Χάρι Χουντίνι, που έγινε γνωστός για τις συναρπαστικές αποδράσεις του.

Οι πρώτες πληροφορίες για το τρίτο άλμπουμ της Ντούα Λίπα  -Τι ξέρουμε ως τώρα

Η Ντούα Λίπα είχε δώσει στοιχεία για μια επικείμενη ανακοίνωση, «εξαφανίζοντας» όλες τις αναρτήσεις της από το Instagram (κάποιες παραμένουν στο X) και αλλάζοντας την εικόνα προφίλ της, ενώ είχε δημοσιεύσει και στοιχεία για τον τίτλο του τραγουδιού, με τη μορφή γρίφων.

Επιπλέον, πέρυσι, στο podcast της «At Your Service», η Ντούα Λίπα είπε στον Elton John ότι η δουλειά πάνω στο τρίτο της άλμπουμ ήταν στα μισά του δρόμου. Αργότερα δήλωσε στο «Variety» ότι το άλμπουμ άλλαξε πολύ κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του.

«Θα συνεχίσω να γράφω τους πρώτους μήνες του νέου έτους και θα δω πού θα με οδηγήσει αυτό. Το άλμπουμ είναι διαφορετικό, εξακολουθεί να είναι ποπ, αλλά είναι διαφορετικό ηχητικά […]. Αν σας έλεγα τον τίτλο, όλα θα έβγαζαν νόημα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε», είχε πει.

Υπάρχουν, πάντως, υποψίες ότι η Ντούα Λίπα θα απομακρυνθεί από την ποπ με ντίσκο επιρροές, όπως την ακούσαμε στο «Future Nostalgia», και θα πάει σε ύφος πιο κοντά στο psychedelic, με επιρροές από τη δεκαετία του 1970.

Εξάλλου, έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες που θέλουν τον Kevin Parker, frontman των Tame Impala, να έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του νέου άλμπουμ της Ντούα Λίπα.

Το νέο τραγούδι της Ντούα Λίπα μετά το εξαιρετικό Future Nostalgia

Το «Houdini» είναι το πρώτο τραγούδι της Ντούα Λίπα μετά το «Dance the Night», που ακούσαμε στο soundtrack για την ταινία «Barbie» (η Ντούα Λίπα έπαιξε στην ταινία, στο ντεμπούτο της ως ηθοποιού), ενώ το 2024 θα παίξει στην ταινία «Argylle», του Matthew Vaughn.

Το τελευταίο άλμπουμ της Ντούα Λίπα είναι το «Future Nostalgia», που κυκλοφόρησε το 2020 και κέρδισε το Βραβείο Γκράμι για το καλύτερο Pop Vocal Album το 2021. Το άλμπουμ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Τύπο.

Είναι, εξάλλου, ένα από τα καλύτερα ποπ άλμπουμ των τελευταίων χρόνων, με πολύ δυνατά τραγούδια, ό,τι πρέπει για χορό, χωρίς ανούσια fillers, με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στις συνθέσεις και στη φωνή της Ντούα Λίπα, αλλά και με έντονη συνέπεια στο στιλ.

Μερικές επιτυχίες από το δεύτερο άλμπουμ της Ντούα Λίπα ήταν τα «Levitating», «Don’t Start Now» και «Break My Heart».

Μεταξύ της κυκλοφορίας του «Future Nostalgia» και του «Houdini», εκτός από τη συμμετοχή της στην ταινία «Barbie», η Ντούα Λίπα έκανε και άλλες εμφανίσεις σε τραγούδια, όπως το «Sweetest Pie» της Megan Thee Stallion.

Οι αινιγματικές αναρτήσεις της Ντούα Λίπα για το νέο της τραγούδι

Αφού πρώτα διέγραψε όλες τις παλιότερες αναρτήσεις της στο Instagram, η Ντούα Λίπα έκανε νέα ποστ, στα οποία άφηνε φαινομενικά ασυνάρτητες πληροφορίες, που, όμως, ήταν κρυφά μηνύματα για το νέο της τραγούδι.

Στις 31 Οκτωβρίου, για παράδειγμα, η Ντούα Λίπα ανάρτησε ένα βίντεο, το οποίο συνόδευσε με τους αριθμούς: 4 8 9 9 14 15 21

Δεν πρόκειται για τους αριθμούς του Lost ή κάτι παρόμοιο, αλλά για τα νούμερα που αντιστοιχούν σε γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου, τα οποία σχηματίζουν τη λέξη «dhiinou», που είναι αναγραμματισμός του «Houdini» -fans στο διαδίκτυο είχαν ήδη λύσει τον γρίφο, βέβαια.

Επίσης, σημαντική είναι και η ημερομηνία, καθώς ο Χάρι Χουντίνι πέθανε στις 31 Οκτωβρίου (του 1926).

Τέλος, σε εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν από τους λογαριασμούς της Ντούα Λίπα, την είδαμε να έχει ένα κλειδί μέσα στο στόμα της.