«Εφυγε» ο Μάθιου Πέρι

«Εφυγε» ο Μάθιου Πέρι

Θρήνος για τον χαμό του «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια»…

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών άφησε ο ηθοποιός Μάθιου Πέρι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ηταν ένας από τους πλέον δημοφιλείς ηθοποιούς, λόγω της συμμετοχής του στο ρόλο του Chandler Bing στα «Φιλαράκια».

Το TMZ μετέδωσε πρώτο τον θάνατό του. Οι πιθανοί λόγοι του θανάτου του ηθοποιού από τα «Φιλαράκια» είναι πνιγμός, καθώς οι Αρχές του Λος Άντζελες αποκάλυψαν στο αμερικανικό ΜΜΕ ότι βρήκαν τον ηθοποιό αναίσθητο στο τζακούζι του.

Αρχικά, οι Αρχές του Λος Άντζελες πήγαν στο σπίτι του Μάθιου Πέρι γιατί δέχθηκαν μια κλήση για καρδιακή προσβολή που υπέστη ένας άνδρας στα 50 του. Λίγη ώρα αργότερα, έγιναν γνωστά τα τραγικά νέα για τον αγαπημένο ηθοποιό, ο οποίος σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά μαζί με τους υπόλοιπους Friends.

Σύμφωνα πάντα με το TMZ, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά σπίτι του και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάποια άλλη εγκληματική ή μη ενέργεια. Ο Μάθιου Πέρι είχε μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του με τα ναρκωτικά, καθώς είχε δηλώσει ότι δεν θυμάται καθόλου μερικές σεζόν της θρυλικής σειράς.

Γεννημένος στο Γουίλιαμσταουν της Μασαχουσέτης, από πατέρα ηθοποιό και μητέρα δημοσιογράφο, ο Μάθιου Πέρι μετακόμισε με την μητέρα του στην Οτάβα του Καναδά μετά το χωρισμό των γονιών του.

Μεγαλώνοντας, ακολούθησε το πάθος του για το τένις στον και όπως ο πατέρας του, ανέπτυξε κι εκείνος ενδιαφέρον για την υποκριτική όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ζήσει μαζί του.

Ο πρώτος ρόλος του Πέρι ήταν στο «240-Robert» το 1979 κι έπειτα συμμετείχε και σε άλλες σειρές όπως τα «Charles In Charge», «Silver Spoons» και «The Tracey Ullman Show».

Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν όταν φοιτούσε ακόμη στο γυμνάσιο, παίζοντας δίπλα στον Ρίβερ Φίνιξ στην ταινία του 1988 «A Night in the Life of Jimmy Reardon».

Το έτος πριν από την κυκλοφορία της ταινίας ο Μάθιου Πέρι πρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά «Second Chances» (αργότερα μετονομάστηκε «Boys Will Be Boys») που διηγείται την ιστορία ενός άνδρα που πεθαίνει και επιστρέφει στη γη για να καθοδηγήσει τον νεότερο εαυτό του.

Η αποτυχία της σειράς, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο στον Μάθιου Πέρι, ο οποίος συνέχισε την πορεία του στην υποκριτική με ρόλους στα «Growing Pains», «Who’s The Boss» και «Beverly Hills, 90210».

Για να έρθει το 1994 τότε που έπαιξε για πρώτη φορά τον σαρκαστικό Τσάντλερ Μπίνγκ στα «Φιλαράκια» που τον έκανε διάσημο. Μάλιστα, ο ρόλος του χάρισε μια πρώτη υποψηφιότητα για Emmy το 2002.