Θα γίνει κηδεία για τη Μαίρη Χρονοπούλου; – «Θα με κάψουν δεν θέλω να με πάνε στην εκκλησία» έλεγε

Η Μαίρη Χρονοπούλου και η επιθυμία της να αποτεφρωθεί: «Η καύση είναι εξαγνισμός»

«Δικός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει», είχε δηλώσει για την καύση

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, η Μαίρη Χρονοπούλου «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η ηθοποιός είχε προνοήσει να αφήσει γραπτώς τις επιθυμίες της, για τον τρόπο με τον οποίο θα την αποχαιρετήσουν.

Τα δημοσιεύματα γύρω από το τι θα συμβεί με την κηδεία της πληθαίνουν, μιας και η επιθυμία της ήταν να αποτεφρωθεί.

«Γιατί έρχεται το τέλος μου. Αυτά τα έχω οργανώσει όλα. Πιστεύω αιρετικά. Εμένα δεν θα με πάνε στην εκκλησία να ακούσω εκείνες τις φρικτές λέξεις. Ο δικός μου πνευματικός θα πει τις προσευχές που λέω κάθε βράδυ κι όσα έχω διαλέξει και μετά θα με κάψουν. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχω την πιο πλούσια κηδεία του κόσμου» είχε αναφέρει.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε κάνει ξεκάθαρο το τι θέλει να συμβεί όταν φύγει από τη ζωή. Ωστόσο, όπως είχε σκεφτεί και εκείνη «αν με ρωτάς πως θα πάρουν οι φίλοι μου αυτήν την απόφασή μου; Εκείνο που είναι βέβαιο, ένας πολύ πολύ αγαπητός μου άνθρωπος γίνεται έξαλλος όταν το ακούει. Κι είπε ότι θα κάνει το παν για να το εμποδίσει! Λυπάμαι, καλέ μου, που οι απόψεις μας διίστανται!».

Μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους που θα αποφασίσουν πώς θα αποχαιρετήσουν τη «μεγάλη κυρία» του ελληνικού κινηματογράφου.