Κωστέτσος για Μις Ολλανδία: «Τους πείραξε που το πρώην αγόρι κέρδισε επάξια τον τίτλο μιας ωραίας γυναίκας»

Κωστέτσος για Μις Ολλανδία: «Τους πείραξε που το πρώην αγόρι κέρδισε επάξια τον τίτλο μιας ωραίας γυναίκας»

«Η εποχή του Μεσαίωνα και των μαγισσών έχει περάσει» γράφει ο σχεδιαστής σε ανάρτησή του για τη στέψη του τρανς μοντέλου στα καλλιστεία

Αντιδράσεις έφερε η στέψη της τρανς Rikkie Valerie Kolle ως Μις Ολλανδία. Το μοντέλο, έγραψε ιστορία, αφού είναι το πρώτο τρανσέξουαλ άτομο που διακρίνεται με αυτόν τον τίτλο, στον χώρο της μόδας.

Ο Βασίλειος Κωστέτσος ανέβασε μέσα από το προφίλ του στο Instagram, μερικές φωτογραφίες της Rikkie Valerie Kolle και τις συνόδεψε με ένα μήνυμα-ξέσπασμα για όσους επέκριναν την στέψη της.

«Rikkie Valerie Kolle: Η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που στέφθηκε Μις Ολλανδία 2023 – Επόμενος της στόχος ο τίτλος της Μις Υφήλιος Κάποιες και κάποιοι δεν βλέπουν την σαπίλα που ζούμε & βιώνουμε σε όλους τους τομείς!Πολιτική Μουσική Μόδα Κινηματογράφος Τηλεόραση!….Ανθρώπινες Σχέσεις!!!!!

Τους πείραξε το ότι το πρώην αγόρι συναγωνίστηκε και κέρδισε επάξια τον τίτλο μιας ωραίας γυναίκας! Η εποχή του μεσαίωνα και των μαγισσών έχει περάσει δια παντός! Αφήστε τους ανθρώπους να αποφασίσουν αυτοί για την ζωή τους!και όχι εσείς για αυτούς!» έγραψε ο Βασίλειος Κωστέτσος.

 

Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου

Μεταξύ όσων αντέδρασαν αρνητικά τη διάκριση της Rikkie Valerie Kolle είναι η Καίτη Φίνου, η οποία έγραψε στο Instagram: «Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο…φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους, βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν…. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου……..γιατί λοιπόν έγιναν τόσες θυσίες; Για να βγει Μις Ολλανδία 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ(άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μην χαρακτηρισθούν ομοφοβικοί, φασίστες…. ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις, πεποιθήσεις, είναι μη δημοκρατικές… Η άποψή μου; Υπάρχουν και όρια».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kaitifinou🎭 (@kaitifinou)