Ξέσπασμα Κανάκη: «Η πατριαρχία είναι τρομακτική υπόθεση, δεν είναι απλά ένα DNA

Κανάκης: «Οι ευθανασίες γίνονται πάντα στους λάθος γαϊδάρους»!

Το ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη

Με το Βινύλιο ήρθε ο Αντώνης Κανάκης, μαζί με την παρέα του, στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το βράδυ της Παρασκευής μέσα από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Με αφορμή το δεύτερο μέρος της μάχης των… φύλων, μάλιστα, ο παρουσιαστής προχώρησε σε μια σαφή τοποθέτηση σχετικά με την πατριαρχία.

«Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι η ευπρόσδεκτη τάση της εποχής, που άργησε κιόλας, να καταπολεμηθούν όλα τα θέματα ανισότητας που υπάρχουν ακόμα ανάμεσα στα δυο φύλα, άθελα του αυτό το ρεύμα μπορεί να προσπαθεί να μας κάνει και όμοιους εκτός από ίσους;» ρώτησε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης την καλεσμένη του, Μυρτώ Κοντοβά.  «Δηλαδή σε όλες αυτές τις κοινωνικές αλλαγές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μήπως μια παράπλευρη συνέπεια είναι ότι, εκτός από την εξίσωση, υπάρχει και η εξομοίωση; Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, γίνεται σοβαρή συζήτηση για την απόλυτη κατάργηση του φύλου ως έννοια».

«Νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό να μην έχει να κάνει ακριβώς με την εξομοίωση των δυο φύλων αλλά με μια άλλη συζήτηση που ανοίγει, ευτυχώς και καλώς, γιατί έχει σημασία να μπορούν οι άνθρωποι να εκφράζονται και να ζουν πλήρως σε αυτή τη ζωή. Οπότε έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορεί να βρίσκει κανείς βήμα ώστε να επικοινωνεί με τον εαυτό του και να ξέρει, ή να μην ξέρει, τι είναι και τι θέλει. Δεν θεωρώ, όμως, πως έχει να κάνει με τα δυο φύλα ακριβώς. Επίσης, χωρίς να θέλω να ακουστεί στερεοτυπικό και μοδάτο, η υπόθεση της πατριαρχίας είναι ένα DNA το οποίο φέρουμε όλοι οι άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, γιατί μεγαλώσαμε έτσι» διευκρίνησε η Μυρτώ Κοντοβά.

«Η υπόθεση της πατριαρχίας είναι τρομακτική υπόθεση, δεν είναι απλά ένα DNA. Έχει μπει τόσο βαθιά μέσα στο πετσί μας, μέσα στο μυαλό μας που πραγματικά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ξεφύγουμε από αυτή τη λογική και από αυτή νοοτροπία και από αυτές τις συμπεριφορές. Έχει όμως ξεκινήσει, τουλάχιστον και αυτό είναι πολύ καλό» υπογράμμισε, στη συνέχεια, ο Αντώνης Κανάκης στο Βινύλιο της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.