Ειδικός αποκαλύπτει το μυστικό που θα σε απαλλάξει από το ροχαλητό

Ειδικός αποκαλύπτει το μυστικό που θα σε απαλλάξει από το ροχαλητό

Η σύσταση του ειδικού προσφέρει μια μη επεμβατική και εύκολη στη δοκιμή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από το ροχαλητό

Πολλοί είναι οι εκείνοι που διαπιστώνουν ότι το ροχαλητό τους εντείνεται, όχι μόνο σε βάρος τους αλλά και σε βάρος των γύρω τους. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες και συμβουλές εμπειρογνωμόνων προσφέρουν μια αχτίδα ελπίδας για όσους αναζητούν έναν πιο ήσυχο ύπνο.

Ο Martin Seeley, Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού διαδικτυακού λιανοπωλητή στρωμάτων MattressNextDay, μοιράστηκε μια απλή αλλά δυνητικά αποτελεσματική άσκηση 30 δευτερολέπτων με τη γλώσσα που έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει το ροχαλητό, ένα ζήτημα που σύμφωνα με έρευνες τείνει να επιδεινώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το ροχαλητό, που προκαλείται από τον αέρα που περνάει μέσα από έναν στενό ή φραγμένο αεραγωγό, μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλή ενόχληση. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι ανέδειξε διάφορους παράγοντες που συμβάλλουν στην επιδείνωση του ροχαλητού το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του περισσότερου χρόνου παραμονής σε εσωτερικούς χώρους που οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, της κορύφωσης της περιόδου ιογενών λοιμώξεων και της αύξησης του βάρους το χειμώνα.

Αντιμετωπίζοντας αυτή την εποχιακή έξαρση του ροχαλητού, ο Seeley συνιστά μια απλή άσκηση με τη γλώσσα, η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στη νυχτερινή ρουτίνα κάποιου. Μιλώντας στη Mirror, ανέλυσε λεπτομερώς τη διαδικασία: Κλείστε το στόμα σας και μετακινήστε τη γλώσσα σας προς μια κατεύθυνση 10 φορές, στη συνέχεια αλλάξτε προς μια άλλη κατεύθυνση για άλλες 10 φορές και, τέλος, μια τρίτη κατεύθυνση για το τελευταίο σετ. Η άσκηση αυτή, που διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα, υποστηρίζεται ότι παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα μέσα σε μόλις τρεις νύχτες.

Τα προτεινόμενα οφέλη αυτής της άσκησης είναι αξιοσημείωτα, με τον Seeley να ισχυρίζεται ότι τα συμπτώματα του ροχαλητού μειώνονται κατά 59%. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή λύση σε ένα πολύπλοκο πρόβλημα, η άσκηση στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση των μυών του αεραγωγού, μειώνοντας ενδεχομένως την πιθανότητα απόφραξης και, κατά συνέπεια, το ροχαλητό.