Έχει φάει πάνω από 34.000 Big Mac σε 50 χρόνια και δεν σταματάει – Πώς ξεκίνησε το περίεργο ρεκόρ

Έχει φάει πάνω από 34.000 Big Mac σε 50 χρόνια και δεν σταματάει - Πώς ξεκίνησε το περίεργο ρεκόρ

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ έσπασε το ρεκόρ Γκίνες τρώγοντας περισσότερα από 34.000 Big Mac, κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Ντον Γκρόσκε τρώει καθημερινά 2  Big Mac -στο παρελθόν συνήθιζε να τρώει 9– αλλά αποφεύγει τις τηγανιτές πατάτες και περπατάει 6 χλμ, για να διατηρείται σε φόρμα.

«Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι θα είχα πεθάνει μέχρι τώρα. Αλλά αντί νεκρός είμαι ένας από τους μακροβιότερους κατόχους ρεκόρ γκίνες», είπε.

Πώς ξεκίνησαν η αγάπη για τα Big Mac

Τα Mc Donald’s είναι πια κομμάτι της προσωπικής του ταυτότητας. Θυμάται ότι γεύτηκε το πρώτο Big Mac, στις 17 Μάιου του 1972 και αναφώνησε «Μάλλον θα το τρώω αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου». Εκ τότε άρχισα να κρατάει τις αποδείξεις από κάθε επίσκεψη του στα Mc Donald’s.

Στο παρελθόν συνήθιζε να επισκέπτεται σε καθημερινή βάση το πλησιέστερο στο σπίτι του εστιατόριο των Mc Donald’s. Σήμερα πηγαίνει μία δύο φορές την εβδομάδα. Παραγγέλνει καμιά δεκαριά, απολαμβάνει ένα στο αμάξι του όσο είναι ζεστό στο αμάξι και τα υπόλοιπά τα καταψύχει.

Δεν σταματάει

Στο ίδιο εστιατόριο έκανε πριν από χρόνια πρόταση γάμου στη σύζυγο του Mαίρη, η οποία, όπως λέει ανέχεται τους ψυχαναγκασμούς του. «Έχει ανεχτεί πολλά από τα εμμονικά ψυχαναγκαστικά πράγματα που κάνω και δεν άφησε το Big Mac να την επηρεάσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Κατέκτησε το ρεκόρ γκίνες για τα περισσότερα Big Mac που τρώγονται σε μια ζωή το 1999. Το 2011 είχε φάει ήδη περισσότερα από 25.000 Big Mac. «Θα τρώω μέχρι να πεθάνω. Παραμένει το αγαπημένο μου φαγητό», δήλωνε τότε περήφανος.

Το 2023 έφαγε συνολικά 728 Big Mac, ανεβάζοντας το ρεκόρ του στα 34.128, και όχι δεν σκοπεύει να σταματήσει. «Όταν μου αρέσει κάτι, επιμένω σε αυτό. Οι άνθρωποι που με βλέπουν να τρώω Big Mac λένε συχνά ότι μοιάζω να είναι η πρώτη μου φορά».

Όσον αφορά το πως μένει σε φόρμα ο Γκόκε αποφεύγει το πρωινό και τα συνοδευτικά με το μπέργκερ, του ενώ φροντίζεις να περπατά καθημερινά.

Πηγή: ethnos.gr