Βουλευτής κατηγορεί κανάλι για σεξισμό: Της έκανε photoshop αλλάζοντας το κορμί της (ΦΩΤΟ)

Βουλευτής κατηγορεί κανάλι για σεξισμό: Της έκανε photoshop αλλάζοντας το κορμί της (ΦΩΤΟ)

Γυναίκα βουλευτής κατηγορεί τηλεοπτικό σταθμό επειδή της πείραξε με photoshop τα ρούχα, αλλά και το σώμα

Μια φωτογραφία στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει μια μεγάλη διαμάχη στην Αυστραλία, ανάμεσα στην βουλευτή Georgie Purcell και τον τηλεοπτικό σταθμό Nine News.

Όλα άρχισαν όταν το κανάλι χρησιμοποιήσει μια περυσινή φωτογραφία της Purcell. Στην αρχική φωτογραφία φορούσε ένα άσπρο φόρεμα. Μετά το photoshop, η βουλευτής εμφανίζεται με μεγαλύτερο στήθος και με ένα τμήμα της κοιλιάς της να φαίνεται παρότι το φόρεμα ήταν κλειστό.

Σε ανάρτησή της η Purcell ανέφερε: «Δεν μπορώ να φανταστώ να συμβαίνει αυτό σε άνδρα βουλευτή». Το Nine News της ζήτησε συγγνώμη και έκανε λόγο για «αυτοματοποίηση του Photoshop».

«Υπέμεινα πολλά χθες, αλλά το να γίνεται Photoshop στο σώμα και τα ρούχα μου από ένα Μέσο δεν ήταν στα πιθανά σενάρια. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους πολιτικούς να έχουν καταστροφικές ημέρες στη δουλειά. Δεν φοβάμαι να πω ότι χθες ήταν η χειρότερη ημέρα που είχα έως τώρα», δήλωσε στον Guardian.

«Δυστυχώς, η διαφορά για τις γυναίκες είναι πως πρέπει να αντιμετωπίσουν και τη συνεχή σεξουαλικοποίηση και αντικειμενοποίηση που έρχεται με τις διαρροές φωτογραφιών, την επεξεργασία τους και τη δημιουργία εικόνων μέσω AI», τόνισε η Purcell.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει στους άνδρες συναδέλφους μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η «σεξιστική επεξεργασία» της φωτογραφίας της δεν θα επισκιάσει τη δουλειά της ρεπόρτερ η οποία ασχολήθηκε με την είδηση, ούτε τη δική της μάχη για την απαγόρευση του κυνηγιού πάπιας. «Προς το παρόν, τουλάχιστον ξέρω πώς θα ήμουν έπειτα από επέμβαση στήθους και αν είχα σμιλευμένους κοιλιακούς», συμπλήρωσε.