Βασίλης Καρράς: Όταν έγινε σύνθημα των Ολυμπιακών

Βασίλης Καρράς: Η αγαπημένη συλλογή αυτοκινήτων του θρυλικού λαϊκού τραγουδιστή

«Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά»

Ο Βασίλης Καρράς μπορεί να ήταν δηλωμένος ΠΑΟΚτζής, ωστόσο γνώριζε την καθολογική αποδοχή από τους φιλάθλους όλων των ομάδων. Μάλιστα, έστω και έμμεσα, είχε γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού μερικές δεκαετίες πίσω, όταν οι «ερυθρόλευκοι» περνούσαν μία δύσκολη περίοδο… Αν λοιπόν γυρίσει κανείς το χρόνο στα 90s και ψάξει για τα πιο cult συνθήματα, δεδομένα ένα από τα πρώτα που θα βρει είναι αυτό των φίλων των Πειραιωτών, το «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά».

Η αγάπη του Μύρτσου για τον Καρρά

Πως όμως είχε βγει εκείνο το σύνθημα; Την απάντηση την έχει δώσει πριν από δύο χρόνια, ο ίδιος ο Γιώργος Μύρτσος. «Εγώ τα είχα πει… Πίνω, καπνίζω, ξενυχτάω, αλλά θέλω να με κρίνουν μόνο αγωνιστικά. Είναι λοιπόν η περίοδος 92-93 και ο Βασίλης Καρράς έχει έρθει στην Αθήνα, στο Ποσειδώνιο. Ήταν από τις πρώτες φορές και πήγα… Με πήρε αργά η ώρα, ήταν Τρίτη προς ξημερώματα Τετάρτης και την Πέμπτη παίζαμε με την Τσερνομόρετς. Με είδαν εκεί, μετά πήγα και στο Ρομέο. Παραδίπλα καθόταν ο Νταϊφάς και μου λένε περίπου στις 7:00 το πρωί οτι είπε ο Πρόεδρος να φύγω. Εγώ είπα “πείτε του πρόεδρου να πάει να…», είπε χαρακτηριστικά, με το όλο περιστατικό να καταγράφεται στις αθλητικές εφημερίδες της εποχής και να παίρνει διαστάσεις.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού όμως, βλέποντας την ομάδα τους να έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, με τον Μύρτσο κάτω από τα δοκάρια να δέχεται γκολ με το… σταγονόμετρο, δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα. Μόλις λοιπόν ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» βγαίνει για ζέσταμα, όλο το γήπεδο σηκώνεται στο… πόδι και τον αποθεώνει, φωνάζοντας «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά».

Η γκάφα μετά την αποθέωση

Ωστόσο, η τύχη του γύρισε την πλάτη σε εκείνο το παιχνίδι, καθώς από ένα δικό του λάθος, οι γηπεδούχοι δέχονται ένα γκολ και τελικά γνωρίζουν την ήττα με 1-0. Στην ρεβάνς έκαναν την ανατροπή, κέρδισαν με 3-0 και τελικά πήραν την πρόκριση. Το σύνθημα όμως έμεινε και τον ακολουθούσε για όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα.