Social media: Οι πέντε λόγοι για τους οποίους κάποιοι κάνουν like στις δικές τους φωτογραφίες

Social media: Οι πέντε λόγοι για τους οποίους κάποιοι κάνουν like στις δικές τους φωτογραφίες

Τι «κρύβεται» πίσω από αυτή την κίνηση;

Τα social media είναι πλέον ένα μέρος της καθημερινότητάς μας, καθώς επικοινωνούμε με τους φίλους μας και μοιραζόμαστε στιγμές αναρτώντας φωτογραφίες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που κάνουν like ακόμα και στις δικές τους αναρτήσεις.

Γιατί όμως το κάνουν αυτό; Τι είναι αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους ωθεί να κάνουν like σε φωτογραφίες που δημοσίευσαν για να τις δουν οι άλλοι; Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο αρέσουν στους ανθρώπους οι δικές τους φωτογραφίες;
Δεν υπάρχει μόνον ένας αλλά πέντε λόγοι για τους οποίους κάποιοι κάνουν like στις δικές τους φωτογραφίες

Ναρκισσισμός

Ο ναρκισσισμός είναι μια κατάσταση όπου ένα άτομο έχει εμμονή με τον εαυτό του και υποθέτει ότι έχει σε όλα δίκιο. Κάποιος θα μπορούσε να κάνει like στην ανάρτησή του γιατί πιστεύει ότι είναι καλύτερος από όλους.

Εάν ένα άτομο έχει εμμονή με τον εαυτό του, είναι λογικό να του άρεσε μόνο η δική του ανάρτηση. Νιώθει ότι του αξίζει να είναι το καλύτερο άτομο σε σύγκριση με τους άλλους στην εφαρμογή.

Να στρογγυλέψει τον αριθμό των likes

Όσο ανόητο κι αν ακούγεται, κάποιος μπορεί να κάνει like στη δική του ανάρτηση για να αλλάξει τον αριθμό των likes και να τον στρογγυλέψει. Για παράδειγμα από 99 να το πάει στα 100 likes.

Ανασφάλεια

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πολύ σημαντικά τα likes που λαμβάνει μια φωτογραφία στο διαδίκτυο. Μπορεί να κάνουν like στη φωτογραφία τους επειδή ο τρέχων αριθμός, τους κάνει να νιώθουν ανασφάλεια. Θέλουν να την κάνουν πιο δημοφιλή.

Φυσικά, το να κάνεις like σε μια φωτογραφία σου για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου δεν είναι ένα σύστημα υποστήριξης που θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνήθεια

Όταν κάνεις συνέχεια like σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, γίνεται συνήθεια και μπορεί να είναι εύκολο να κάνεις κατά λάθος like σε μια φωτογραφία σου χωρίς να καταλάβεις τι έχεις κάνει.

Η κύλιση και το πάτημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ρουτίνα εάν το κάνεις για αρκετό καιρό. Μπορεί να κάνεις like στη φωτογραφία σου και να προχωρήσεις χωρίς να το καταλάβεις.

Πρόθεση που αναζητά την προσοχή

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν την προσοχή. Αν κάποιος κάνει like στη δική του ανάρτηση, μπορεί να τραβήξει την προσοχή. Δεν έχει σημασία αν είναι αρνητικός ή θετικός ο λόγος καθώς είναι μια μορφή εστίασης για αυτόν.

Αν δεις το όνομα κάποιου κάτω από τα like για τη δική του ανάρτηση, μπορεί να σε κάνει να αρχίσεις να σκέφτεσαι. Γιατί να κάνει like στη δική του φωτογραφία; Τι είναι αυτό που τον ώθησε να το κάνει αυτό;