Μαίρη Χρονοπούλου: Όσοι την ήξεραν την αποχαιρετούν ένας ένας – Φίνου, Βογιατζής, Φόνσου συγκινούν – Τα σπαρακτικά λόγια τους (VIDEO)

Μαίρη Χρονοπούλου: Όσοι την ήξεραν την αποχαιρετούν ένας ένας - Φίνου, Βογιατζής, Φόνσου συγκινούν - Τα σπαρακτικά λόγια τους (VIDEO)

Η Μαίρη Χρονοπούλου βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη μετά το ατύχημα που είχε

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου, συνάδελφοι, φίλοι αλλά και θαυμαστές της σπουδαίας ηθοποιού, δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και μηνύματα για εκείνη.

Η σπουδαία ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή το μεσημέρι της Παρασκευής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με βαριά βλάβη στον εγκέφαλο από τραύμα. Βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη, όπως όμως είχαν αναφέρει γιατροί, η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή που νοσηλεύτηκε.

Το Εθνικό Θέατρο τίμησε τη Μαίρη Χρονοπούλου με το παρακάτω κείμενο: «Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια της Μαίρης Χρονοπούλου. Διέγραψε μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Γεννημένη το 1933 στην Αθήνα, η Μαίρη Χρονοπούλου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Οι πρώτες της εμφανίσεις στο θεατρικό σανίδι ήταν με το Εθνικό Θέατρο κυρίως ως μέλος του Χορού σε τραγωδίες. Ανάμεσά τους o «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη (1953), o «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1955), ενώ ξεχώρισε ως Πραξαγόρα στην κωμωδία «Εκκλησιάζουσαι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη (1987). Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

H Finos Film αποχαιρέτησε την πρωταγωνίστρια των μεγάλων επιτυχιών με ένα βίντεο, το οποίο συνόδεψε με το εξής κείμενο: «Κάθε απώλεια από την οικογένεια της Φίνος μας στοιχίζει, όμως είναι κάποιοι αποχωρισμοί που γρατζουνάνε περισσότερο. Η Μαίρη ήταν ένα από τα «παιδιά» μας που με την λάμψη της, το ταλέντο και το ταπεραμέντο της σφράγισε κάθε ρόλο της επάξια. Οι ρόλοι της επιβλητικοί και δυναμικοί. Η ίδια συναισθηματική και αθεράπευτα ρομαντική. Πέρασε το κατώφλι της Φίνος Φιλμ σε ηλικία 20 ετών και μέχρι το 1970 κατάφερε να μαγέψει τον φακό σε κωμωδίες, δράματα και φαντασμαγορικά μιούζικαλ. Ερμήνευσε με πάθος κόντρα ρόλους, τραγούδησε εμβληματικά άσματα που έμειναν στην ιστορία και ξεπέρασε δύσκολες προκλήσεις που της έφερε η ζωή με αποφασιστικότητα και θέληση. Η Μαίρη δεν ήταν απλά μια γυναίκα. Ήταν «γυναίκα του γλεντιού» και σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της. Αντίο αγαπημένη μας».

Η Καίτη Φίνου θέλησε να αποχαιρετήσει τη συνάδελφό της με μία ανάρτηση στα social media. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της Μαίρης Χρονοπούλου και στη λεζάντα της έγραψε: «Μαίρη μου… Δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα. Τα λίγα, αλλά υπέροχα που ζήσαμε. Δεν γίνεται. Δεν μπορεί.. Εκεί που “άνθισες”».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέβασε μία φωτογραφία στην οποία κρατάει αγκαλιά τη Μαίρη Χρονοπούλου, γράφοντας στη λεζάντα: «Αντίο αγαπημένη μου.. Μαιρούλα μου σε ευχαριστώ που με τίμησες με τη φιλία και την αγάπη σου! Καλό ταξίδι στο φως γλυκό και αισιόδοξο πλασμα….Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη…».

Μαίρη Χρονοπούλου: Όσοι την ήξεραν την αποχαιρετούν ένας ένας - Φίνου, Βογιατζής, Φόνσου συγκινούν - Τα σπαρακτικά λόγια τους (VIDEO)

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάννης Βογιατζής θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια ψυχής για εκείνην με το τηλεοπτικό κοινό μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη. Πιο συγκεκριμένα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης εξομολογήθηκε ότι «ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια εκπληκτική ηθοποιός και μια θαυμάσια τραγουδίστρια. Ποτέ στα γυρίσματα και ποτέ στο θέατρο δεν έκανε κάποιο λάθος. Με το που έπαιρνε τον ρόλο, ήταν ο ρόλος και μετά στα μιούζικαλ του Διαλιανίδη ήταν προικισμένη η φωνή της. Ήταν γεμάτη ταλέντο αλλά και ανθρωπιά, εμείς την λέγαμε «η ψυχούλα». Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν η ψυχούλα. Όταν είχες κάποιο πρόβλημα, κάποιο μεγάλο βάσανο στη ζωή σου, το ξέραμε όλοι και πηγαίναμε στη Μαίρη, το συζητάγαμε και αυτή μας έδινε την καρδιά της. Δεν μας άκουγε απλώς, για να μας πει μια λύση, ήταν μέσα στην οικογένεια σου και μέσα σε όλα».

«Η Μαιρούλα μας μάς λείπει τώρα. Και άλλα είχαμε συμφωνήσει με την Μαίρη, να πηγαίναμε κάπως αλλιώς στη ζωή μας. Δεν πειράζει, μου την έσκασε και έφυγε πρώτη η Μαίρη. Η σπουδαία ηθοποιός, τραγουδίστρια και άνθρωπος. Ήταν φίλη όλων μας. Όλοι οι ηθοποιοί ήμασταν φίλοι με τη Μαίρη γιατί όλοι έτρεχαν στη Μαίρη αν είχαν κάποια δυσκολία στη ζωή τους. Γι’ αυτό και την λέγαμε ψυχούλα μας, καρδούλα μας».

«Της στέλνουμε την αγάπη μας όλοι εδώ που μας άφησε και πήγε μόνη της να αποσυρθεί. Έμαθα ότι έπεσε, γι’ αυτό και πέθανε… γι’ αυτό την χάσαμε. Πάθαινε συνέχεια κάτι ατυχήματα. Όλο έπεφτε, όλο έκανε… Ήταν δοτική σε όλους. Το ταλέντο της όμως θα μείνει γιατί έχει κάνει κάτι ταινίες εκπληκτικές, έχει πει κάτι τραγούδια μοναδικά γι’ αυτό και όλοι την αγαπούσαμε και την είχαμε την Μαίρη σαν αδελφή μας» παραδέχθηκε, επίσης, ο Γιάννης Βογιατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με την Ρίτσα Μπιζόγλη το βράδυ της Παρασκευής.

Για την καλή της φίλη και συνάδελφο, Μαίρη Χρονοπούλου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών κλήθηκε να μιλήσει η Άννα Φόνσου, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη συναισθηματική της φόρτιση για την δύσκολη αυτή απώλεια.

Ειδικότερα, η Άννα Φόνσου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια μεγάλη απώλεια γιατί εμείς οι ηθοποιοί δεν έχουμε ηλικίες, πρέπει κάπως να τα καταφέρουμε να είμαστε αθάνατοι. Νομίζω ότι έχει γραφτεί ένα ωραίο ποίημα, θα βγω παρέα με τις νεκρές μου φίλες. Ακριβώς αυτό, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Είμαι τόσο θλιμμένη που σκέφτομαι ότι… άλλο ένα τηλεφώνημα πια που δεν μπορώ να κάνω. Θέλω να πάρω την Αλίκη, έχει φύγει. Θέλω να πάρω την Ζωή, έχει φύγει, Θέλω να πάρω την Τζένη, έχει φύγει. Την δασκάλα μου, την Έλλη Λαμπέτη μα έχει φύγει. Να και η Μαίρη Χρονοπούλου. Είναι πολύ βαθιά η θλίψη μου και νομίζω ότι δεν μπορώ να πω τίποτα. Τι να πω, πως ήταν σαν άνθρωπος; Αυτά είναι βλακείες».

«Ήταν μια σπουδαία γυναίκα, μια σπουδαία ηθοποιός και… ελπίζω εκεί που θα πας, Μαίρη, καμαρούλα μια σταλιά δύο επί δύο να έχεις πιο μεγάλη! Τώρα ήταν και ευτυχισμένη, τον τελευταίο καιρό, γιατί την περιποιούταν πάρα πολύ οι φίλοι της, την έβγαζαν έξω, τραγούδαγε» συμπλήρωσε, ακόμα, η Άννα Φόνσου για την Μαίρη Χρονοπούλου στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ.