Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο πιο διάσημος καρδιοκατακτητής και φαρσέρ του Χόλιγουντ γίνεται 63

Τζορτζ Κλούνεϊ: Ο πιο διάσημος καρδιοκατακτητής και φαρσέρ του Χόλιγουντ γίνεται 63

Γενέθλια για τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Τζορτζ Τίμοθι Κλούνεϊ (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε σαν σήμερα στις 6 Μαΐου 1961 στο στο Λέξινγκτον του Κεντάκι. Γονείς του είναι η Νίνα Μπρους και ο Νικ Κλούνεϊ, ενώ έχει και μια μεγαλύτερη αδερφή την Αντέλια.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι απλώς ένας καταξιωμένος ηθοποιός και καρδιοκατακτητής του Χόλιγουντ. Είναι επίσης ένα συναρπαστικό άτομο με χαρισματική προσωπικότητα, αναμφισβήτητο ταλέντο και εντυπωσιακό βιογραφικό.

10+1 πράγματα που θέλεις να ξέρεις για τον Τζορτζ Κλούνεϊ

O Tζορτζ Κλούνεϊ συμφώνησε να παίξει στο «O Brother, Where Are Thou;» (2000) πριν καν διαβάσει το σενάριο, λόγω της μεγάλης επιθυμίας του να συνεργαστεί με τους αδελφούς Κοέν. Δέχτηκε μάλιστα σημαντικά χαμηλότερη αμοιβή από τη συνηθισμένη.
Σε συνέντευξή του στον Λάρι Κινγκ αποκάλυψε ένα μυστικό. Είπε ότι ένα μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων το πέρασε ως παπαδοπαίδι συνοικιακής εκκλησίας.
Υποφέρει από μια μορφή ελονοσίας που εμφανίζεται κατά καιρούς. Δυστυχώς, πρέπει να ζήσει με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν είναι γνωστός μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες. Συμμετέχει ενεργά σε πολυάριθμους φιλανθρωπικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης των προσφύγων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης. Το ταλέντο του Τζορτζ Κλούνεϊ εκτείνεται πέρα από την υποκριτική. Έχει επίσης τολμήσει στη συγγραφή, τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, επιδεικνύοντας την ευελιξία και το πάθος του για την αφήγηση.
Ο Κλούνεϊ πήγε στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, όμως δεν ολοκλήρωσε την αποφοίτησή του! Αντίθετα, άρχισε να πουλά γυναικεία παπούτσια. Επίσης, δοκιμάστηκε και σε άλλα επαγγέλματα όπως ασφαλιστής, οικοδόμος, αποθηκάριος. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του, είχε ζήσει ακόμα και σε ντουλάπα φίλου του ενώ πήγαινε στις οντισιόν με ποδήλατο.
Ο Τζορτζ είχε για κατοικίδιο ένα γουρούνι με το όνομα Μαξ, δώρο από την τότε σύντροφό του Κέλι Πρέστον! Το ζώο κάποτε του έσωσε τη ζωή ξυπνώντας τον λίγο πριν γίνει σεισμός. Ο Μαξ εμφανίστηκε σε διάφορες συνεντεύξεις του ηθοποιού. Επίσης κοιμόταν στο κρεβάτι του και ταξίδευε με το ιδιωτικό τζετ του Τζον Τραβόλτα! Ο Μαξ πέθανε το 2006
Ο Κλούνεϊ είναι διάσημος για τις φάρσες που κάνει όπως και για την αίσθηση του χιούμορ του και τον αυτοσαρκασμό του. Αρκετοί συμπρωταγωνιστές του έχουν πέσει θύμα κάποιας φάρσας του, όπως ο Μπρατ Πιτ (συχνότερα από όλους), η Μέριλ Στριπ, ο Ματ Ντέιμον. Αυτό τον κάνει έναν από τους πιο διαβόητους φαρσέρ στο Χόλιγουντ!
Ο ηθοποιός πέρασε πέντε φορές από οντισιόν για το ρόλο του J.D. στην ταινία «Thelma & Louise», έναν ρόλο που τελικά ανέλαβε ο Μπραντ Πιτ εκτοξεύοντας τη φήμη του.
Ο Κλούνεϊ είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Syriana». Αν και πήρε Όσκαρ Β’ Αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία, ο ηθοποιός υπέστη σοβαρή βλάβη στη σπονδυλική του στήλη. Αυτό προκάλεσε ακόμη και διαρροή του νωτιαίου υγρού στον εγκέφαλό του! Χρειάστηκε να υποβληθεί σε θεραπεία για περισσότερο από ένα μήνα λόγω τρομερών πόνων στην πλάτη και στο κεφάλι.

Είναι ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης. Παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του, ο Τζορτζ Κλούνεϊ δίνει προτεραιότητα στην οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Αμάλ Κλούνεϊ. Είναι ένας στοργικός σύζυγος και περήφανος πατέρας των διδύμων, Έλα και του Αλεξάντερ.