Ιωάννης Μελισσανίδης: «Πήρα τα μετάλλια μου πεντακάθαρος, η φυσική μου ντοπαμίνη ήταν οι μεγάλοι Έλληνες»

Ιωάννης Μελισσανίδης: «Πήρα τα μετάλλια μου πεντακάθαρος, η φυσική μου ντοπαμίνη ήταν οι μεγάλοι Έλληνες»

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη και μίλησε για τους αγώνες που έκανε προκειμένου να φτάσει στην κορυφή

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Ο Ολυμπιονίκης μίλησε για τα βήματα που έκανε για να φτάσει στην κορυφή.

Η κουβέντα ξεκίνησε σχετικά με το τι μπορεί να περάσει ένας πρωταθλητής, όπως τον πόνο, την ταπείνωση και την έλλειψη σεβασμού. «Όλος αυτός ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις κακοποιητικές συμπεριφορές από προπονητές, δεν τον έχω βιώσει. Είχα τη τύχη και τη τιμή να συνεργαστώ με σπουδαίους προπονητες, τον κ. Καπνίδη που φέραμε όλες τις διακρίσεις και αργότερα ο κ. Κασιόλας, αλλά εννοείται το θέμα της διατροφής ακόμη το κουβαλάω, είναι ένα τραύμα μόνιμο. Έχεις μάθει να βλέπεις το κορμί σου σε μια συγκεκριμένη φόρμα, δεν σου αρέσει να το βλέπεις να αλλάζει».

Έπειτα η συζήτηση άλλαξε θεματική και οι ομιλητές έκαναν ένα ταξίδι στο παρελθόν και αναφέρθηκαν για την περίοδο που ο Ιωάννης Μελισσανίδης κατάφερε να φέρει σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα. Αρχικά η Νάνσυ Ζαμπέτογλου του είπε: «Είχες μπει σε ένα ρόλο; Επειδή έχω ακούσει διάφορες συνεντεύξεις σου που έχεις πει ότι άκουγες Ξαρχάκο, Τσιτσάνη, σπουδαίους Έλληνες, είχες καταπιεί την Ελλάδα με έναν τρόπο σα να είσαι ένας ήρωας των βιβλίων».

Εκείνος ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Ήταν το φυσικό μου ντοπάρισμα. Είμαι πολύ περήφανος που σαν αθλητής είμαι πεντακάθαρος, γιατί υπάρχουν και Oλυμπιακά μετάλλια τα οποία δεν είναι καθαρά, κάποια έχουν πιαστεί και κάποια άλλα δεν έχουν πιαστεί. Είμαι πολύ περήφανος που έχω καταφέρει να φέρω αυτά τα μετάλλια στην Ελλάδα πεντακάθαρος και η φυσική μου ντοπαμίνη ήταν ο Ξαρχάκος, ο Τσιτσάνης, η Ειρήνη Παπά, ο Βαγγέλης, η Σωτηρία Μπέλλου. Ήθελα να γίνω σαν τους μεγάλους αθλητές που κατάφεραν να κατακτήσουν το όνειρο τους. Δεν ήθελα να με πουν ήρωα. Μπαίνεις σε μια φόρμουλα στο μυαλό σου ότι είσαι ένας Σπαρτιάτης μαχητής, δεν μπορείς να τρως ότι θέλεις, να πίνεις ότι θέλεις. Δεν είχα πάει πενταήμερη. Αναγκαστικά μπαίνεις στο ρόλο του μαχητή, είσαι πολεμιστής»

Όταν τον ρώτησαν αν θα ήθελε να έρθει κάποιο παιδί και να του πει: «Θέλω να γίνω σαν εσένα», εκείνος είπε: «Όταν το είχα ακούσει, είχα πει ευχαριστώ, με τιμά αλλά του είχα πει “Θα γίνεις ο Κωνσταντίνος, γιατί εκεί μπορείς να φτάσεις, μπορείς να τα καταφέρεις”. Υπάρχει μια συνέντευξη σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μας ρωτάει ο δημοσιογράφος “ποιο είναι το πρότυπο σας” του είπα “Ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν έχω κάποιο πρότυπο, εκτιμώ και θαυμάζω τους αθλητές. Πρότυπο έχω τον εαυτό μου”».