Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από μικρόβια» (VIDEO)

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από μικρόβια» (VIDEO)

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια κλήθηκε να σχολιάσει και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος σε κείμενό του δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από μικρόβια

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια κλήθηκε να σχολιάσει και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος σε κείμενό του δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ομοφυλόφιλοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από μικρόβια, λόγω της σεξουαλικής πράξης.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Ένας από τους ανθρώπους που πήραν θέση για αυτό είναι και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος εξήγησε την αντίθεσή του με τις διατάξεις.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια μεταδόθηκαν και συζητήθηκαν στην εκπομπή Super Κατερίνα στον ALPHA, στο πάνελ της οποίας καλεσμένοι ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας και η γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα.

«Δεν υφίσταται θέμα ισότητος και ανθρωπίνου δικαιώματος, διότι δεν συνάπτεται άρρηκτα με την ανθρώπινη φύση η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία ενέχει και μυρίους ιατρικούς κινδύνους, διότι στον “κύριο χώρο δράσεώς της” ελλοχεύουν τρισεκατομμύρια μικροοργανισμοί, που ως μικροβίωμα, εάν εισέλθουν εις τον οργανισμό από άλλη οδό, οδηγούν αναπόδραστα στον θάνατο», είναι η δήλωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Στην ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου προς τη Μαρία Συρεγγέλα αν η κυβέρνηση θα πρέπει να συνομιλήσει με την Εκκλησία για αυτά τα θέματα, η γραμματέας της ΝΔ απάντησε «τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ», εξηγώντας ότι «η Πολιτεία έχει σκοπό να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα».