Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα θεωρούσε ότι ήμουν ο καλύτερος Υπουργός Υγείας» (VIDEO)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα θεωρούσε ότι ήμουν ο καλύτερος Υπουργός Υγείας» (VIDEO)

Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα «πιστεύω» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε τις πρώτες του κινήσεις ως υπουργός Υγείας, σε δημοσιογράφους το πρωί της Παρασκευής και όπως ήταν αναμενόμενο στοχεύει στη διαχείριση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και στον περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών στα νοσοκομεία, ενώ δήλωσε πως έχει ζητήσει να ενημερωθεί για τις συνθήκες θανάτου του μωρού 15 μηνών στην Πτολεμαίδα.

«Η επιλογή του Πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά τιμητική για μένα. Είχα αφήσει πολύ καλή φήμη, ο κόσμος της Υγείας με αγαπάει. Ήταν πολύ ζεστή η υποδοχή των υπαλλήλων χθες. Έναν χρόνο έμεινα ως Υπουργός Υγείας στην προηγούμενη θητεία, όλοι νομίζουν ότι ήμουν περισσότερο», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, την πρώτη ημέρα του ως Υπουργός Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα θεωρούσε ότι ήμουν από τους καλύτερους υπουργούς Υγείας»

Συμπλήρωσε πως «η ευθύνη που έχω αναλάβει είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα θεωρούσε ότι ήμουν από τους καλύτερους υπουργούς Υγείας».

Αναφέρθηκε στον κορωνοϊό, στα μέτρα για τα σχολεία και στην πορεία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι είναι καλύτερη η πορεία των εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού φέτος σε σχέση με το ίδιο περσινό διάστημα, τονίζοντας πως «Υπάρχει μια εικόνα γενικευμένης καταστροφής. Αυτή δεν ισχύει. Υπάρχει η σύμπτωση της γρίπης με τον κορονοϊό που οδηγούν σε περισσότερες εισαγωγές και επιβάρυνση του συστήματος υγείας».

«Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά από την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία. Δεν υπάρχει λόγος πανικού και ανησυχίας. Δεν θα σταματήσουμε την κοινωνική δραστηριότητα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και της γρίπης».

Αστικός μύθος το «5ευρω του Άδωνι»

Ερωτηθείς για την προηγούμενη θητεία του στο Υπ. Υγείας, απάντησε πως «είναι αστικός μύθος το «5ευρω του Άδωνι». Δεν υπάρχει αυτό. Σωστό ήταν το μέτρο, αλλά ήταν του Ανδρέα Λοβέρδου και εγώ το υλοποίησα. Σήμερα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα, διότι από τον ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάθηκε από μια μεγάλη κράτηση στις συντάξεις που φέρνει πολλαπλάσια χρήματα από το 5ευρω».

Απαντώντας σε ερωτήματα, αναφέρθηκε στον θάνατο του παιδιού στην Πτολεμαΐδα και αφού συλλυπήθηκε τους γονείς του είπε «έχω ζητήσει επείγουσα ενημέρωση για να δω τι έχει συμβεί. Αν έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς, θα το μάθουμε και θα λογοδοτήσουν κι αυτοί».

«Δεν έχω έρθει εδώ για να μην κάνω μεταρρυθμίσεις»

«Οι υπουργοί δεν έχει να λένε αν τους αρέσει ή όχι ένα υπουργείο, είναι υποτιμητικό για τον λαό και τον Πρωθυπουργό. Το Υπ. Υγείας ήταν για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση που θα μπορούσε να μου αναθέσει ο Πρωθυπουργός για πολλούς και διάφορους λόγους και σκοπεύω να τον δικαιώσω», ανέφερε.

«Δεν έχω έρθει εδώ για να μην κάνω μεταρρυθμίσεις. Σήμερα που μπαίνω στο Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν οι αναμονές που είπατε. Όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Δέχομαι απολύτως ως πρόκληση του Υπ. Υγείας να μειώσει τους χρόνους αναμονής των ασθενών στα νοσοκομεία. Θέλω στο τέλος της θητείας μου να αφήσω ένα συνολικό σύστημα υγείας, με καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας, που να την «βλέπει» και ο κόσμος. Όπως σε κάθε υπουργείο θέλω να αφήνω μετρήσιμο μεταρρυθμιστικό έργο, έτσι και στο Υπ. Υγείας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε «Ο κ. Πολάκης υπήρξε αναπληρωτής Υπ. Υγείας και θεσμικά μπορεί να ενημερώνεται όποτε θέλει, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχουν προσωπικά ζητήματα στο Υπουργείο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε την πόρτα του υπουργείου Υγείας λίγο μετά τις 8 το πρωί και μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν είπε μεταξύ άλλων ότι «πρώτο μέλημα είναι η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό και τη γρίπη και η επιτάχυνση των εμβολιασμών».

«Πρέπει να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, οι οποίοι είναι 35.000 παραπάνω σε σχέση με πέρυσι αλλά σημαντικά χαμηλότεροι από την εποχή της πανδημίας. Η κοινωνία έχει χαλαρώσει, αλλά ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ» σημείωσε.

Με αφορμή τη χθεσινή του δήλωση ότι «έχουμε μείνει πίσω στους εμβολιασμούς», είπε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με τους εμβολιασμούς.

«Η κυρία Αγαπηδάκη έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με το θέμα των εμβολιασμών. (…) Θέλω να τη βοηθήσω, θα είμαι μαζί της την αγαπώ, την εμπιστεύομαι» ανέφερε συγκεκριμένα και εξήγησε πως η κοινωνία έχει χαλαρώσει στην μεταπανδημική εποχή.

Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για τα νοσοκομεία απάντησε ότι ανησυχεί με την έννοια ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται.

«Θα πάνε όλα καλά να μην ανησυχεί ο κόσμος. Το πρώτο που θα ασχοληθώ είναι η πανδημία και η γρίπη και η πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία. Να δούμε τι γίνεται, τα φάρμακα που χρειαζόμαστε. Να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε πως έχει έρθει με κέφι και όρεξη για δουλειά σε ένα υπουργείο που γνωρίζει καλά από την προηγούμενη θητεία του.

«Θέλω τη μέρα που θα φεύγω, γιατί οι υπουργοί κρινόμαστε όταν φεύγουμε από τα υπουργεία, ο κόσμος να λέει ότι είδε μια σημαντική αλλαγή, ότι έχουμε καλύτερα νοσοκομεία» δήλωσε.

«Γενικά στα υπουργεία που πήγα καλύτερα τα άφησα τα πράγματα μετά. Θα δούμε» είπε.

Ερωτηθείς τέλος για την αντίδραση Πολάκη μετά την επιστροφή του στο υπουργείο Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «ο κ. Πολάκης είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Για ό,τι θέλει να ενημερωθεί θεσμικά είμαι στη διάθεσή του, τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει μια διαμάχη Γεωργιάδη-Πολάκη».

Δείτε τα βίντεο: