Παρέμβαση Εισαγγελέα για το bullying σε 7χρονο μαθητή στον Βόλο: Ξεσπά ο πατέρα του – Ντοκουμέντο με την τρίλιζα στο κορμί του (VIDEO)

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το bullying σε 7χρονο μαθητή στον Βόλο: Ξεσπά ο πατέρα του - Ντοκουμέντο με την τρίλιζα στο κορμί του (VIDEO)

Μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων

Ανάστατος είναι ο Βόλος μετά την αποκάλυψη του περιστατικού bullying σε βάρος 7χρονου μαθητή.

Όπως έγινε γνωστό, ένας μεγαλύτερος μαθητής φέρεται να έγδυνε το παιδί και να έπαιζε τρίλιζα πάνω στα οπίσθιά του. Το περιστατικό έχει συγκλονίσει γονείς και μαθητές, ενώ έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία.

Πιο συγκεκριμένα, ένας μεγαλύτερος μαθητής κατέβαζε με τη βία το παντελόνι του 7χρονου και έπαιζε τρίλιζα με στυλό στα ευαίσθητα σημεία του σώματός του, μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Η αντίδραση του σχολείου

Μόλις το πληροφορήθηκαν οι γονείς του 7χρονου, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σχολείου. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν, η απάντηση που έλαβαν ήταν εξοργιστική, καθώς προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«To πρώτο πράγμα που έκανα όταν μπήκα στην αίθουσα με τη διευθύντρια, που δε μου έβγαινε φωνή, ήταν να βγάλω το κινητό μου, να το ανοίξω και να της το δώσω. Και μου λέει ωραία βλέπω μία ζωγραφιά. Σκοπός της ήταν να υποβιβάσει το συμβάν» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας.

Ήδη, οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ διενεργείται και ένορκη διοικητική εξέταση από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ταυτόχρονα, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη λήψη επιπλέον καταθέσεων τόσο από τους γονείς του 7χρονου μαθητή όσο και από τον μαθητή που ζωγράφιζε το σώμα του ανήλικου, αλλά και καταθέσεις από τη διευθύντρια του σχολείου και άλλων μαθητών παρουσία ψυχολόγου.

«Καθόμαστε σε ”αναμμένα κάρβουνα”»

Μιλώντας στο MEGA, ο πατέρας του 7χρονου λέει: «Το παιδί πήγε σχολείο και δεν το συνόδευσε κανείς. Έχουμε τον φόβο μη συμβεί το οτιδήποτε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν συναντήσει το άλλο παιδί. Καθόμαστε σε ‘αναμμένα κάρβουνα’ για να μην ξαναγίνει τίποτα στο παιδί. Φοβάται, μας το έχει πει. Η στάση του σχολείου είναι ‘παγωμένη’, να το πω αναισθησία; Ένα ‘συγγνώμη’ δεν έχουμε ακούσει από κανέναν. Αυτό που έπαθε το παιδί μείωσε την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του. Παίρναμε τηλέφωνα στο σχολείο και δεν απαντούσανε. (…) Να το βουλώσουν, ας πάνε να κάνουν και μηνύσεις, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν πειράζει κανείς κανέναν, μένουν όλοι στις θέσεις τους. Αυτό το πράγμα είναι άθλιο».