Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο κοστίζουν τα βασικά αγαθά

Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο κοστίζουν τα βασικά αγαθά

Στα ύψη οι τιμές

Στο φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, το οποίο, όπως είπε, θα είναι ακριβότερο κατά 20% από το αντίστοιχο περυσινό. Οι αυξήσεις στα τρόφιμα είναι ορατές, με αυτές σε βασικά είδη, που αποτελούν πρώτες ύλες για αρκετά είδη, να έχουν αυξηθεί ακόμα και κατά 20%.

Ο πρόεδρος Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης κατήγγειλε ακόμα κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ελαιόλαδο. Ανέφερε πως είναι αδιανόητο το περυσινό λάδι να πωλείται προς 15 και 16 ευρώ, τονίζοντας πως φέτος ο παραγωγός πωλεί 9 με 10 ευρώ και όταν θα φτάσει στην αγορά θα ξεπερνά τα 25 ευρώ το λίτρο. Ζήτησε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν τη δουλειά τους από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Στο μεταξύ, πρεμιέρα στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να κάνει και φέτος το καλάθι των Χριστουγέννων με τρόφιμα που συνήθως περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι.Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι/βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη.

Ο Κώστας Σκρέκας κατά τη χθεσινή επίσκεψη του σε κατάστημα Jumboστο Ρέντη παρείχε διευκρινίσεις τόσο για το ενδεχόμενο δημιουργίας καλαθιού στολιδιών, αλλά και για το καλάθι Χριστουγέννων με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι.Ο κ. Σκρέκας φάνηκε ικανοποιημένος από τις τιμές στα στολίδια, τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται προς το παρόν καλάθι στολιδιών», καθώς όλες οι τιμές είναι μειωμένες κατά 20 ακόμα και έως 30% σε σχέση με την περσινή γιορτινή περίοδο.