Απίστευτο! Ποια πόλη απαγόρευσε την είσοδο στους influencers;

Απίστευτο! Ποια πόλη απαγόρευσε την είσοδο στους influencers;

Ήταν ένας δημοφιλής προορισμός

Mια πόλη στο Βερμόντ των ΗΠΑ, γνωστή για ως ιδανική για φθινοπωρινές εξορμήσεις, έκλεισε τους δρόμους της για το κοινό για τη φετινή σεζόν, επικαλούμενη συντριπτική εισροή τουριστών-influencer.

Το διοικητικό συμβούλιο του Pomfret, όπως λέγεται η πόλη, ψήφισε να κλείσει τις οδούς Cloudland Road και Barber Hill Road για τους μη κατοίκους για περίπου 15 ημέρες. Αυτό εμποδίζει επίσης την πρόσβαση στη δημοφιλή φάρμα Sleepy Hollow Farm, μια ιδιωτική κατοικία που πολλοί τουρίστες προσπαθούν να επισκεφθούν.

«Η κυκλοφορία κατά την περίοδο που τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα στην περιοχή αυτή έχει αυξηθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, περιβάλλοντος, αισθητικής και ποιότητας ζωής», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο της πόλης σε ανακοίνωσή του.

Η φάρμα Sleepy Hollow Farm ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τους influencers που αναζητούν την τέλεια λήψη ενός φθινοπωρινού τοπίου με πεσμένα, κίτρινα φύλλα. Τα βίντεο που χρησιμοποιούν το hashtag #sleepyhollowfarm έχουν προβληθεί πάνω από 800.000 φορές στο TikTok. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες φωτογραφίες της φάρμας έχουν αναρτηθεί στο Instagram.

Ορισμένα βίντεο του TikTok, μάλιστα, έδειχναν πλήθος κόσμου γύρω από την είσοδο της φάρμας, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα και η πινακίδα «Απαγορεύεται η είσοδος». Παρά τη σήμανση, στα clips στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται πολλοί τουρίστες να εισέρχονται στον χώρο.

Η αναζήτηση ειδυλλιακών φθινοπωρινών φωτογραφιών έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στους κατοίκους του Pomfret. Μάλιστα, ορισμένοι δημιούργησαν μια εκστρατεία GoFundMe με τίτλο «Save Cloudl and Road», για να συγκεντρώσουν χρήματα για το κλείσιμο του δρόμου και την επιβολή ωραρίου κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται, θα δοθούν ως αμοιβή για επιπλέον προσωπικό φύλαξης στο γραφείο του σερίφη και περισσότερες νέες πινακίδες και σήμανση. Πάντως, οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης επισημαίνουν ότι δεν είναι κατά του τουρισμού. Θέλουν απλά οι επισκέπτες να δείχνουν σεβασμό στον τόπο.

Τα τελευταία χρόνια, το Cloudl and Road (το σημείο που γίνονται οι συγκεντρώσεις influencers για τις φωτογραφίες τους) και οι μικροί δρόμοι που οδηγούν σε αυτό έχουν γνωρίσει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τουριστικών εισροών που τροφοδοτούνται από το Instagram και το TikTok, οι οποίοι κερδίζουν χρήματα από χορηγούς και έχουν μετατρέψει ένα ιδιωτικό σπίτι σε φωτογραφικό προορισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει η περιγραφή της σελίδας GoFundMe.

Η καμπάνια, η οποία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 15.000 δολάρια, ισχυρίζεται επίσης ότι οι influencers που επισκέπτηκαν την πόλη «κατέστρεψαν δρόμους, είχαν ατυχήματα, χρειάστηκαν ρυμούλκηση από χαντάκια, καταπάτησαν κήπους, αφόδευαν σε ιδιοκτησία κατοίκου, πάρκαραν σε χωράφια και οδοστρώματα και επιτέθηκαν λεκτικά στους ντόπιους».

Ένα άτομο που έκανε δωρεά έγραψε στα σχόλια: «Ελπίζω η πόλη σας να επιστρέψει στο να είναι ένα σπίτι και όχι ένας προορισμός του Instagram».

Το Pomfret είναι γνωστό για τη ρουστίκ ομορφιά του και τις υπέροχες διαδρομές του, ανάμεσα σε δέντρα, χωράφια και λιβάδια. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται ελάχιστες επιχειρήσεις και, γενικά, πρόκειται για μία ήσυχη περιοχή.