Να τι μπορεί να πάθεις από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την… πάτησε! (ΦΩΤΟ)

Να τι μπορεί να πάθεις  από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την... πάτησε! (ΦΩΤΟ)

Άρχισε να σαπίζει το σώμα της

Μια μεγάλη περιπέτεια βίωσε μια fitness influencer, η οποία όπως ισχυρίζεται έκανε «λιποδιαλυτικές» βιταμινούχες ενέσεις σε ένα σπα, αλλά αυτές οδήγησαν στο «σάπισμα» του σώματός της, με σημάδια που θύμιζαν αυτά της ανεμοβλογιάς.

Η Μπεατρίζ Άμμα, μια φανατική της γυμναστικής, μετακόμισε στο Λος Άντζελες τον Φεβρουάριο του 2021 με όνειρο να γίνει διαδικτυακός γκουρού της γυμναστικής. Πήγε λοιπόν σε ένα σπα, όπου πλήρωσε 800 δολάρια για ενέσεις βιταμίνης Β12 αναμεμειγμένες με βιταμίνη C και δεοξυχολικό οξύ, ένα δημοφιλές «διαλυτικό λίπους».

Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες ένιωσε αδιαθεσία και τελικά πήγε στο νοσοκομείο, αφού εμφανίστηκαν κόκκινα σημάδια σε όλο της το δέρμα, τα οποία της πονούσαν τόσο πολύ που νόμιζε ότι «θα πεθάνει». Οι γιατροί της είπαν ότι ο ιστός γύρω από το σημείο των ενέσεων πέθαινε λόγω της κακοτεχνίας της διαδικασίας, όπως ισχυρίστηκε. Τώρα, τρία χρόνια αργότερα, η Μπεατρίζ εξακολουθεί να υποφέρει από επιπλοκές και να παίρνει φάρμακα για να κρατήσει τα συμπτώματά της μακριά.

Να τι μπορεί να πάθεις  από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την... πάτησε! (ΦΩΤΟ)

Να τι μπορεί να πάθεις  από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την... πάτησε! (ΦΩΤΟ)

Η Μπεατρίζ, η οποία επισκέφθηκε την ανώνυμη κλινική στο Μπούρμπακ την άνοιξη του 2021, δήλωσε: «Όλα φαίνονταν νόμιμα, καθαρά, επαγγελματικά». Το προσωπικό του σπα την συμβούλεψε πως όσο «περισσότερες ενέσεις τόσο το καλύτερο» και πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό εάν τις έκανε σε περισσότερες από μία περιοχές.

«Μου είπαν ότι ήταν φτιαγμένο από μια πραγματικά αξιόπιστη εταιρεία και μου έδειξαν τα φιαλίδια. Ήμουν ενθουσιασμένη» δήλωσε η influencer. Οι ενέσεις αυτές, κάνουν το δεοξυχολικό οξύ, ένα χολικό οξύ που παράγεται από το σώμα, να εγχέεται στο σώμα για να διαλύσει τα λιποκύτταρα. Οι συνήθεις παρενέργειες περιλαμβάνουν ερεθισμό του δέρματος, μώλωπες και πρήξιμο γύρω από το σημείο της ένεσης.

Η Μπεατρίζ έκανε περίπου 60 ενέσεις, με 10 σε κάθε χέρι, 20 στην πλάτη και 20 στο στομάχι της. Ωστόσο, όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί «αισθάνθηκε περίεργα», υποφέροντας από πυρετό, ρίγη και κρύο ιδρώτα που χειροτέρεψαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δύο ημέρες αργότερα, εμφανίστηκαν στο δέρμα της σημάδια στα σημεία που της είχαν κάνει τις ενέσεις. Όπως ισχυρίζεται, οι γιατροί την διαβεβαίωσαν πως τα συμπτώματα δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Όπως λέει όμως, το δέρμα της άρχισε να «σκάει» σαν κάτι να της τρώει το σώμα της.

Τελικά, αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο όταν άρχισε να υποφέρει από έντονους πόνους και φοβήθηκε ότι θα πεθάνει. Όπως είπε: «Ξύπνησαν κλαίγοντας στις 3 το πρωί μια νύχτα και σκέφτηκα ότι πρέπει να πάω στα επείγοντα. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Η μόλυνση ήταν παντού. Προσευχήθηκα στο Θεό και είπα: ‘Αν είναι η ώρα μου, πάρε με’. Το σώμα μου είχε χάσει τη μάχη. Θυμάμαι ότι πονούσα τόσο πολύ που νόμιζα ότι θα πέθαινα εκείνο το βράδυ. Δεν μπορούσα να παλέψω πια».

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε νέκρωση – θάνατο των ιστών του σώματος λόγω μόλυνσης, όπως ισχυρίστηκε. Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι η λοίμωξη προκλήθηκε από υποδόριο μυκοβακτηρίδιο απόστημα, σύμφωνα με την Μπεατρίζ. Το βακτήριο, το οποίο βρίσκεται στο νερό, το χώμα και τη σκόνη, μπορεί να μολύνει ιατρικές συσκευές, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Να τι μπορεί να πάθεις  από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την... πάτησε! (ΦΩΤΟ)

Η Μπεατρίζ τρομοκρατήθηκε όταν ένας γιατρός της είπε πως δε θα μπορούσε να φορέσει μπικίνι, επειδή ο κόσμος θα νόμιζε ότι είχε ανεμοβλογιά. Όπως είπε: «Κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη θυμάμαι ότι έχω χάσει τόσο μεγάλο μέρος της ζωής μου από αυτό. Το όνειρό μου ήταν να γίνω fitness influencer και μου άρεσε να ταξιδεύω και να φοράω μπικίνι. Είχα δουλέψει τόσο σκληρά για το δώμα μου».

Μέχρι τον Μάρτιο του 2022, οι πληγές της Μπεατρίζ έκλεισαν αλλά συνέχισε να λαμβάνει ενδοφλέβια αντιβιοτικά για έξι ώρες την ημέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 πέρασε στα αντιβιοτικά και τελικά σταμάτησε τις θεραπείες τον περασμένο Φεβρουάριο. Ωστόσο, χρειάστηκε να ξαναρχίσει τη θεραπεία τον Ιούλιο, καθώς η ασθένεια άρχισε να επανεμφανίζεται.

Όπως είπε: «Χρειάστηκε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος για να επουλωθούν οι πληγές μου. Έκανα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για να προσπαθήσω να αφαιρέσω όσο το δυνατόν περισσότερο μολυσμένο ιστό. Και τώρα αρχίζω και πάλι τη θεραπεία. Οι επιπτώσεις είναι τόσο σκληρές για το σώμα. Είμαι στον τρίτο χρόνο και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Ποτέ δεν θα πίστευα ότι κάτι τόσο απλό θα μπορούσε σχεδόν να μου στερήσει τη ζωή και να με αφήσει να παλεύω ακόμα για τη ζωή μου».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει

Αποφάσισε να μιλήσει για να διαδώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια και μετά από χρόνια που έκρυβε το σώμα της ελπίζει τώρα να εμπνεύσει και άλλους να είναι θετικοί στο σώμα τους.

Να τι μπορεί να πάθεις  από ενέσεις λιποδιάλυσης: Influencer την... πάτησε! (ΦΩΤΟ)

«Θέλω όλοι μας να μπορούμε να εκφράζουμε το σώμα μας και να νιώθουμε όμορφα, ακόμη και αν οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά. Θέλω πραγματικά να βοηθήσω να πυροδοτηθεί αυτό το κίνημα θετικότητας του σώματος και να ενδυναμώσω ανθρώπους όλων των ειδών με όλες τις διαφορετικές αντιξοότητες να μην κρύβονται και να αισθάνονται όμορφοι ανεξάρτητα από τα σημάδια τους – εσωτερικά και εξωτερικά» λέει η Μπεατρίζ.