Νέα Φιλαδέλφεια: VIDEO σοκ από την «επιδρομή» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Δείτε τη «φάλαγγα» στην Εθνική οδό και στο τρένο

Νέα Φιλαδέλφεια: VIDEO σοκ από την «επιδρομή» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Δείτε τη «φάλαγγα» στην Εθνική οδό και στο τρένο

Τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες νοσηλεύονται μετά τα επεισόδια

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν πάνω από 100 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ με αποτελέσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 22χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ.

Τα βίντεο από τη στιγμή της επιδρομής σοκάρουν.

Υπενθυμίζεται ότι από τα βίαια επεισόδια τραυματίστηκαν ακόμη οκτώ άνθρωποι, ανάμεσα τους και ένας 17χρονος. Ειδικότερα, τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, νοσηλεύονται. Ο 17χρονος φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από χτύπημα με πέτρα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τα φρικτά επεισόδια έγιναν 96 συλλήψεις και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), όπου εξετάζονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έφτασαν με φάλαγγα από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA.

Τεράστια ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική χωρίς τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέστειλαν τα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 96 συλλήψεις εμπλεκομένων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και ανακρίνονται, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης του μαχαιρώματος και να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, για την οποία σχηματίζεται δικογραφία.

Οδηγοί άλλων αυτοκινήτων καταγράφουν με τρόμο την φάλαγγα των Κροατών χούλιγκανς, κάνοντας λόγο για «μαύρους» με ξυρισμένα κεφάλια.

Δείτε την αυτοκινητοπορεία των φίλων της Ντιναμό νωρίς το απόγευμα:

Είναι απορίας άξιο πως τόσα αυτοκίνητα που κινούνταν το ένα πίσω από το άλλο δεν έγιναν αντιληπτά ώστε να μπλοκαριστούν σε διόδια η σε κάποιο άλλο σημείο της εθνικής από αστυνομικές δυνάμεις δεδομένης της απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές οδούς επιτηρείται από κάμερες παρακολούθησης και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι προφανές ότι πρόκειται για οργανωμένη μετακίνηση οπαδών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στην εθνική οδό οι Κροάτες εντοπίστηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, γιατί φτάνοντας στην Αττική Οδό τα αυτοκίνητα σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη.

Εκεί οι Κροάτες συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια, από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.