Φωτιές σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί, τι φοβάται η Πυροσβεστική (VIDEO)

Φωτιές σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια, Σαρωνίδα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί, τι φοβάται η Πυροσβεστική (VIDEO)

«Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τις φωτιές σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Σαρωνίδα.

Στη Σαρωνίδα η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι, ενώ μέχρι τις 21:00 επιχειρούσαν τα εναέρια (16 επιχειρησιακά και ένα συντονιστικό). Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική είχαμε αναζωπύρωση στις περιοχές Πανόραμα και Ανάβυσσο. Λίγο νωρίτερα, η εικόνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς έδειχνε πολύ βελτιωμένη σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και εκφράζονταν ελπίδες για σύντομη οριοθέτησή της. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις χερσαίες δυνάμεις ενώ τα εναέρια θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά τις επιχειρήσεις με το πρώτο φως. Η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει στις επόμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Οι δυνάμεις στο Λουτράκι έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Για λόγους ασφάλειας διεκόπη νωρίτερα η κυκλοφορία στην εθνική οδό από το ύψος της Κινέτας μέχρι την Κόρινθο και απαγόρευε η διέλευση για όση ώρα διαρκεί η επιχείρηση. Λίγο μετά τις 20:30 αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Στα Δερβενοχώρια η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με χερσαίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Στην επιχείρηση επίσης συμμετείχαν 9 επιχειρησιακά εναέρια και ένα συντονιστικό. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.