Bανέσα Βενέτη για την Κουβανή τρανς: «Δολοφόνος δεν είναι μόνο αυτός με το μαχαίρι, είναι και οι δημοσιογράφοι που μιλούν για ”άντρα”»

Bανέσα Βενέτη για την Κουβανή τρανς: «Δολοφόνος δεν είναι μόνο αυτός με το μαχαίρι, είναι και οι δημοσιογράφοι που μιλούν για ''άντρα''»

Σοκάρει η άγρια δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα

Η άγρια δολοφονία της Κουβανής τρανς γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα ξεσήκωσε «κύμα» αντιδράσεων από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα που αντιτίθεται σε όσους αποκάλεσαν την νεκρή Άννα «άντρα».

Μετά την Άννα Κουρουπού, άλλη μια τρανς ακτιβίστρια, η Βανέσα Βενέτη, τοποθετήθηκε μέσα τα social media για τον τρόπο που ορισμένα sites αναφέρθηκαν στο πρόσωπο της νεκρής τρανς γυναίκας από την Κούβα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη μέσα στο διαμέρισμά της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ανάρτηση που έκανε η Βανέσα Βενέτη:

«Η χθεσινή δολοφονία της Άννας τρανς γυναίκας μετανάστριας από τη Κούβα στο διαμέρισμα της στον Άγιο Παντελεήμονα και όσα γράφτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο (sites) τα οποία έγραψαν ότι βρέθηκε νεκρός κάποιος άντρας, μας δείχνουν ότι σε αυτή τη χώρα οι ζωές μας, οι ζωές των τρανς ατόμων και ειδικά των τρανς γυναικών δεν έχουν καμία αξία, ότι είναι τόσο εύθραυστες και γι’αυτό άλλωστε οι περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες δεν μας ασφαλίζουν ως άτομα υψηλού κινδύνου.

Την ώρα που στην Ολλανδία καμαρώνουμε την τρανς αδερφή μας που βγήκε Μις Ολλανδία 2023, την ίδια ώρα εδώ στην Ελλάδα, θρηνούμε για τη σφαγή της αδερφής μας.

Δολοφόνος δεν είναι μόνο αυτός που κρατούσε το μαχαίρι, δολοφόνοι είναι κι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που μιλούν για “άντρα” , όπως το ίδιο δολοφόνοι είναι όλοι όσοι μιλούν για άντρα όταν αναφέρονται σε τρανς γυναίκα, αυτοί όλοι έβαλαν το μαχαίρι στο χέρι του φονιά.

Αυτά φέρνει η άνοδος της ακροδεξιάς, μετά τις επιθέσεις σε τρανς γυναίκες τον τελευταίο μήνα, ήρθε και ο φόνος, ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία φορά που θρηνούμε αδερφή μας.

Όσο για εμένα, φοβάμαι και φοβάμαι πολύ, φοβάμαι για μένα, για την Άννα,για τη Σύλβια,για τη Τζωρτζίνα, για τη Κασσάνδρα, για τη Στεφανία, για τη Δαλιδά, για τη Σία, για τη Μαίρη,για τη Ναταλία,για την Εκάτη, ,για τη Γιάννα, για τη Μιχαέλα, για την Ήβη , για τη Χριστίνα, για τη Saeleen , για τη Παναγιώτα, για τη Μαγια, για τη Λίλη, για όλες μας, είτε είναι φίλες μου, είτε γνωστές μου, είτε άγνωστες σε μένα, ΦΟΒΑΜΑΙ και δεν είναι αστείο…

Οι ζωές μας έχουν αξία… Καλό ταξίδι στο φως Άννα R.I.P.».