Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πάτερ Αντώνιος έχει στη τσέπη του 10 εκατ. ευρώ και πάνω» (VIDEO)

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πάτερ Αντώνιος έχει στη τσέπη του 10 εκατ. ευρώ και πάνω» (VIDEO)

Καταγγελία για τον πατέρα Αντώνιο

Ο Δήμος Βερύκιος εμφανίστηκε νωρίτερα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», όπου συζητήθηκε η πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με δικό του ρεπορτάζ, έκανε λόγο για έρευνα που διενεργείται σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του για μαύρο χρήμα.

«Οι θυρίδες είναι δύο στο όνομα της Κιβωτού. Η πρεσβυτέρα δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη επίσημα αν έχει «πειράξει» τις θυρίδες. Έχουμε ακούσει ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει δωρεές άνω των 30 εκατομμυρίων. Το ζητούμενο είναι εάν πήγαν στα παιδιά και εάν αυτή τη στιγμή ο πάτερ Αντώνιος έχει «κασαδούρα» στα χέρια του» ανέφερε ο Δήμος Βερύκιος.




 

«Μέχρι τώρα έχουν μετρήσει ότι έχει στην τσέπη του ράσου 10 εκατομμύρια και πάνω σε λογαριασμούς. Η έρευνα συνεχίζεται και μπορεί να είναι πολύ περισσότερα» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Ξέρεις τι είναι να έχεις 10 εκατομμύρια cash στις μέρες μας;» δήλωσε με νόημα ο Δήμος Βερύκιος.

«Το παιδί μου τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα» λέει η μητέρα του 19χρονου πρώτου καταγγέλλοντα

Αποκλειστικά στην ΕΡΤ μίλησε η μητέρα του 19χρονου, του πρώτου παιδιού της Κιβωτού που προχώρησε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

«Εγώ ξύπναγα το παιδί μου για να του πάει πρωϊνό στις 7 το πρωί. Το σίγουρο είναι ότι το παιδί τράβηξε τα πάνδεινα εκεί πέρα» υποστηρίζει. Η μητέρα του 19χρονου, αναφέρει πως από την αρχή ήθελε να τηλεφωνήσει στο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταγγέλλουν αλλά ο γιός της δεν την άφηνε.

Πάντως αναμένεται να καταθέσει και αυτή στην εισαγγελία τις επόμενες ημέρες. Είναι η καταγγελία του 19χρονου, που ξεκλείδωσε και την όλη υπόθεση.

«Ρόλο παιδαγωγού είχαν άτομα νεαρά χωρίς καμία ειδίκευση» καταγγέλλει στην ΕΡΤ, πρώην εργαζόμενος στην Κιβωτό.

Συνολικά 12 μάρτυρες έχουν καταθέσει έως τώρα. Πρόκειται για παιδιά που φιλοξενούνται είτε ήδη έχουν φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού, είτε για πρώην εργαζόμενους, με κάποιους από αυτούς να επιβεβαιώνουν τα περιστατικά κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμούς, ψυχολογική βία, εγκλεισμούς, απομονώσεις.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Όλες αυτές τις ημέρες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων λαμβάνουν –υπό άκρα μυστικότητα- καταθέσεις από πρόσωπα – «κλειδιά». Προς το παρόν υπάρχει μία κατάθεση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις προκύπτει ότι ακόμα τρία παιδιά μπορεί να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όλα τα προηγούμενα 24ωρα γίνεται αθόρυβα μία προσπάθεια να πειστούν αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Ένα φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν στην πρώτη Γυμνασίου.

Οι Εισαγγελείς είναι πολύ προσεκτικοί και επιδιώκουν να πάρουν τουλάχιστον ακόμα μία κατάθεση θύματος για να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του υψηλόβαθμου στελέχους της Κιβωτού που έχει καταγγελθεί από έναν 19χρονο για σεξουαλική κακοποίηση.

Όσον αφορά στην παράλληλη έρευνα που γίνεται για την οικονομική διαχείριση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έμπαιναν στα ταμεία του οργανισμού, υπάρχει αλληλογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας με τις τράπεζες για να διαλευκανθεί σε ποια τραπεζικά ιδρύματα διατηρούσαν λογαριασμούς τα μέλη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού.