Αποκάλυψη-σοκ από το Πρώτο Θέμα: Η συγκλονιστική μαρτυρία εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Αποκάλυψη-σοκ από το Πρώτο Θέμα: Η συγκλονιστική μαρτυρία εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

Το δημοσίευμα-σοκ

Με ένα αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί, αύριο, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, δημοσιεύοντας ότι ο 19χρονος κατηγορεί τον πατέρα Άντωνιο για ασέλγεια.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αποκαλύπτει ότι πίσω από την καταγγελία για ασέλγεια βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος.

Το πρωτοσέλιδο γράφει χαρακτηριστικά: Η συγκλονιστική μαρτυρία του εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο και η επιβεβαίωση αυτόπτη μάρτυρα».

«Στην αρχή προσπαθούσα να τον δικαιολογήσω από την αγάπη που του είχα και δεν του έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω… Αυτός εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι δεν μπορούσα να αντιδράσω», υποστηρίζει ο έφηβος.

Αποκάλυψη-σοκ από το Πρώτο Θέμα: Η συγκλονιστική μαρτυρία εφήβου για ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο

«Ο πατέρας Αντώνιος άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής», o 19χρονος υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων

«Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου» καταγγέλλει μεταξύ άλλων ο νεαρός άνδρας για τον πατέρα Αντώνιο, προσθέτοντας: «Όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβαζα της κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα» σημειώνει μεταξύ άλλων ο 19χρονος στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τον νεαρό, ο πατήρ Αντώνιος πηγαινοερχόταν στην Καλαμάτα, σε δομή όπου είχε μεταφερθεί από το Βόλο, όπου «άρχισε να μου κάνει περίεργα πράγματα. Ας πούμε, όταν μιλάγαμε ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή είμασταν μαζί και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι. Αν και δεν μου άρεσε αυτή η κίνηση προσπαθούσα να τη δικαιολογήσω, γιατί και στο μπάσκετ αυτό έκανε. Αυτό γινόταν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στην αρχή, μετά πέντε φορές την εβδομάδα, μετά αρκετές φορές την ημέρα, μέχρι που έφτασε στο σημείο να γίνεται 15 φορές την ημέρα. Επίσης στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

Στην κατάθεσή του αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, οι δικαστικές αρχές έχουν στη διάθεσή τουος δέκα καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».