Γρηγόρης Λέων: Το ανατριχιαστικό σκίτσο για τις αμυχές της Μαλένας -Συμβατές με ασφυξία

Γρηγόρης Λέων: Το ανατριχιαστικό σκίτσο για τις αμυχές της Μαλένας -Συμβατές με ασφυξία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της Πάτρας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, όπου έχει ασχοληθεί επισταμένως με την υπόθεση, σε νέα του ανάρτηση αναφέρεται στον θάνατο της μικρής Μαλένας. Συγκεκριμένα, σχολιάζει τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας #πατρα», έγραψε στο Twitter ο Γρηγόρης Λέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας. Η μικρή έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου του 2019.

Ο κ. Τσαντίρης ξεκίνησε έρευνα για τυχόν ιατρικά λάθη, μετά τον θάνατο της Ίριδας και ενώ η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο.

«Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», αναφέρει και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση. Αφενός επισημαίνονται τα αδιευκρίνιστα αίτια, αφετέρου δεν είναι λάθος η ιατροδικαστική διάγνωση και ζητά να γίνει περαιτέρω διερεύνηση για τα αίτια.