Παιδιοκαρδιολόγος Ωνασείου: «Η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε ανεξήγητα»

Παιδιοκαρδιολόγος Ωνασείου: «Η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε ανεξήγητα»

Τι αποκάλυψε ο παιδιοκαρδιολόγος που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα

Σοκ προκαλεί η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου του Ωνασείου που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα, καθώς αποκάλυψε σημαντικές πτυχές για τη νοσηλεία της 9χρονης αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MEGA, o παιδοκαρδιολόγος Γιάννης Παπαγιάννης στην κατάθεσή του ανέφερε:

«Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο «Καραμανδάνειο» όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής», είπε.

«Στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε. Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι έξω καρδιακές», κατέληξε ο Γιάννης Παπαγιάννης.