Πέθανε ο «Γκοτζίλα»: Ποια ήταν η υπέρβαρη μαϊμού που έγινε viral και πέθανε από το φαγητό

Πέθανε ο «Γκοτζίλα»: Ποια ήταν η υπέρβαρη μαϊμού που έγινε viral και πέθανε από το φαγητό

Σε ηλικία 6 ετών πέθανε ο διασημότερος πίθηκος στον κόσμο

Ένας νοσηρά παχύσαρκος πίθηκος ονόματι Γκοτζίλα πέθανε αφού έτρωγε μέχρι θανάτου παρά το γεγονός ότι έχασε βάρος σε ειδική εγκατάσταση δίαιτας.

Ο διάσημος μακάκος ανέπτυξε μια ακόρεστη όρεξη αφού επισκέπτες τον τάιζαν ό,τι έβρισκαν σε μια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Ο τεράστιος πίθηκος πέθανε σε ηλικία μόλις έξι ετών στο Crystal Pet Hospital τη Δευτέρα, αφού υπέφερε από μυριάδες προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος.

Ο Γκοτζίλα πάλεψε με τη νόσο του θυρεοειδούς, τον διαβήτη και το σύνδρομο Cushing – μια υπερπαραγωγή κορτιζόλης της ορμόνης του στρες – όλα αυτά συνέβαλαν στη μείωση της διάρκειας ζωής του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dr Supasek Sarachitti, είπε: “Ας στείλουμε τον Γκοτζίλα στον παράδεισο. Σας είπα πριν από πολλά χρόνια, μπορεί να μην ζήσει πολύ λόγω των ασθενειών του. Κινδύνευε να πάθει καρδιακή προσβολή. Ο ιδιοκτήτης Πέθανε ειρηνικά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη του.”

Ο παχύσαρκος μακάκος αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του επιστράφηκαν στον προηγούμενο φροντιστή του, Manop Emsan, από τον οποίο έφυγε πριν από τρία χρόνια.

Ο Manop υιοθέτησε τον Γκοτζίλα όταν ήταν μωρό και τον κράτησε ως κατοικίδιο, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους της χώρας για την άγρια ​​ζωή.

Οι αρχές τον βρήκαν αλυσοδεμένο σε μια αγορά της Μπανγκόκ όπου του έδιναν λιχουδιές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως σοκολάτα, φρούτα και γλυκά ποτά.

Εκείνη την εποχή, ζύγιζε 19 κιλά – σχεδόν το διπλάσιο από το τυπικό βάρος του είδους του.