Αδιανόητη δήλωση για τα Τέμπη: «Αν το τρένο μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Αδιανόητη δήλωση για τα Τέμπη: «Αν το τρένο μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Σε μια άστοχη δήλωση για την τραγωδία των Τεμπών προχώρησε σήμερα (04/03) ο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών και σχολιάζοντας τις αναφορές για τα παράνομα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία προχώρησε σε μια αδιανόητη δήλωση.

Συγκεκριμένα είπε: «Εάν υποτεθεί ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό! Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προκλήθηκε από κάποιους λαθρέμπορούς. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνομωσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα κατά της κυβέρνησης αλλά υπέρ της. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από κάποιον λαθρέμπορο… Αυτό το διερευνά η δικαιοσύνη. Εγώ δεν ξέρω αν είχε κάποιο παράνομο υλικό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσεις ζήτησε εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας. «Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.

«Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Ασλανίδης, με τον Κώστα Λακαφώση να τονίζει πως «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».