Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Βουλγαρία: Νεκρός ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Δεν είχε αίσιο τέλος το ατύχημα που είχε ένας Έλληνας στη Βουλγαρία. Το σώμα του εντοπίστηκε από τους διασώστες που τον αναζητούσαν.

Νεκρός εντοπίστηκε ο Έλληνας σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς στη Βουλγαρία νωρίτερα σήμερα (12/02) στην περιοχή Markujik 3, σύμφωνα με το novinite.com.

Οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων ρίχνουν φως στις στιγμές που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός. Ο Stefan Hristov, που συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης, αφηγήθηκε στο bTV την απόφαση της ομάδας να κινηθεί στο πιο απότομο σημείο της πλαγιάς, μια επιλογή που θα είχε ολέθριες συνέπειες. «Νωρίτερα συναντήσαμε την ομάδα και τους είπαμε ότι το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο Hristov. «Λίγα λεπτά αργότερα τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο ο ένας μετά τον άλλον. Δεν έφεραν σακίδια πλάτης. Προφανώς, δεν ήταν προετοιμασμένοι».

Ο Emil Neshev, διευθυντής της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης, τόνισε τους κινδύνους που ανέλαβε η ομάδα. «Στο περιστατικό συμμετείχαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για το σκι εκτός πίστας», δήλωσε. Η πίστα Markudjik 3, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη την περίοδο, υπογραμμίζοντας περαιτέρω το σκόπιμο ρίσκο που ανέλαβαν οι σκιέρ, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν σε εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις.