Τζόκοβιτς και Ναδάλ πρωταγωνιστές στο «6 Kings Slam»

Τζόκοβιτς και Ναδάλ πρωταγωνιστές στο «6 Kings Slam»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ραφαέλ Ναδάλ θα είναι οι πρωταγωνιστές ενός νέου εκθεσιακού τουρνουά που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στη Σαουδική Αραβία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ραφαέλ Ναδάλ θα είναι οι πρωταγωνιστές ενός νέου εκθεσιακού τουρνουά που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο Σέρβος και ο Ισπανός, που έχουν μεταξύ τους 46 Grand Slam τίτλους (24 και 22 αντίστοιχα), θα παίξουν στο «6 Kings Slam» μαζί με τον νικητή του Wimbledon το 2023, τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ και τον νικητή του πρόσφατου Australian Open, τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ, ανέφεραν οι διοργανωτές σε δελτίο τύπου.

Το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεβ, και ο έβδομος στην κατάταξη Δανός Χόλγκερ Ρούνε θα συμμετάσχουν επίσης στη διοργάνωση στο Ριάντ.

Με την προοπτική φιλοξενίας του WTA Masters, Κρις Έβερτ και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επέκριναν τον περασμένο μήνα το ιστορικό της Σαουδικής Αραβίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την WTA να μην προχωρήσει στο σχέδιο:

«Δεν βοηθήσαμε να χτιστεί το γυναικείο τένις που θα το εκμεταλλευτεί η Σαουδική Αραβία», έγραψαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Washington Post.

Η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ από την άλλη πλευρά, είπε ότι «ο κόσμος θα πρέπει να είναι καλύτερα ενημερωμένος» για τη χώρα του Κόλπου, όπου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να παίξει την τελευταία του σεζόν το 2024, διορίστηκε πρεσβευτής της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της Σαουδικής Αραβίας στις αρχές Ιανουαρίου.

Το βασίλειο κατηγορείται από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για να βελτιώσει τη διεθνή του εικόνα.

Η χώρα που φιλοξενεί ήδη τη Formula 1, το Moto GP και το ράλι Dakar, έχει προσλάβει αστέρια ποδοσφαίρου για το πρωτάθλημά της τους τελευταίους μήνες σε υψηλό κόστος και αναμένεται να διοργανώσει αρκετές σημαντικές διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια, ιδίως το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2034.