«Πριν την πρεμιέρα ο σκηνοθέτης μού έβγαλε το σορτσάκι»: Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος για το πρώτο γυμνό στο ελληνικό θέατρο (VIDEO)

«Πριν την πρεμιέρα ο σκηνοθέτης μού έβγαλε το σορτσάκι»: Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος για το πρώτο γυμνό στο ελληνικό θέατρο (VIDEO)

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη «φασαρία» που είχε προκληθεί τότε και τη διαφωνία του με τον «δάσκαλο Φώσκολο» στη «Λάμψη»

Για την πετυχημένη και πολυετή σειρά «Λάμψη» που του έδωσε αναγνωρισιμότητα, το πρώτο περιστατικό με… υστερίες από θαυμάστριες, αλλά και τη διαφωνία του με τον Νίκο Φώσκολο, μίλησε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και μίλησε για τις δουλειές του στην υποκριτική και τις έντονες στιγμές που βίωσε. Σχετικά με τη συμμετοχή του στη σειρά «Λάμψη» ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε στην εποχή όπου γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα μέσω της τηλεόρασης. Ο ηθοποιός μάλιστα περιέγραψε ένα έντονο συμβάν όταν συνάντησε τυχαία μια ομάδα από νεαρές θαυμάστριες.

«Είδα μία δουλειά στην Ακαδημίας και μπαίνοντας στη στοά της Όπερας, έρχομαι αντιμέτωπος με μια παρέα κοριτσιών. Πήγαινα στη δουλειά μου, σχεδόν αδιάφορος και ακούω τα πρώτα ουρλιαχτά. Μια κατάσταση που με έφερε σε μεγάλη αμηχανία. Ουρλιαχτά, να με τραβάνε από τα ρούχα και να φωνάζουν. Δεν πήγα στη δουλειά μου, γύρισα σπίτι. Κλειδώθηκα μέσα για μια εβδομάδα και δεν έβγαινα έξω». Τόνισε δε: «Δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Δεν περίμενα να το ζήσω ποτέ με ουρλιαχτά και σκηνές υστερίες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Λάμψη δεν ήταν λάθος. Δεν ήξερα ότι θα παιχτεί τόσα χρόνια. Ήταν εξόντωση το καθημερινό, η αποστήθιση. Διαφώνησα με τον δάσκαλο Φώσκολο και έφυγα. Μου είχε ότι έχει μια ωραία ιστορία για εμένα και είχε μία άλλη ιστορία και δεν μου άρεσε και του μίλησα και του είπα “Δάσκαλε δεν θα το παίξω αυτό”. Δεν ήθελα να κυνηγάω τη γυναίκα του πατέρα μου. Η Λάμψη μου έδωσε μία αναγνωρισιμότητα, χρήματα, πάτημα για τα επόμενα βήματα και μου στέρησε θεατρικές εμφανίσεις».

Είπε μάλιστα πως «δεν το μετάνιωσα που έφυγα. Σταμάτησα να πηγαίνω στο γύρισμα, διεκόπη η συνεργασία μας, δεν ήταν και πολύ ωραίο το περιστατικό. Ενώ στην αρχή είπα “ας το κάνω, ας το δω”, ξαφνικά δεν μπορούσα να μάθω τα λόγια μου, ένα σύστημα μέσα μου αντέδρασε. Πήγα στο γύρισμα, είπα στον σκηνοθέτη ότι δεν μπορώ να μάθω τα λόγια μου και γυρίσαμε τη σκηνή ατάκα – ατάκα. Δεν παίχτηκε το απόσπασμα στη σειρά. Το έμαθε ο Φώσκολος, μου πρότεινε να μου δώσει άδεια να ξεκουραστώ και του είπα “όχι”. Τον ρόλο του “Τίμου” τον έχουν παίξει 4-5 ηθοποιοί».

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής συνέντευξης αποκάλυψε πως «υπήρξαν δύσκολες εποχές. Δεν ήμουν στα καλύτερά μου, χρειάστηκε να ζητήσω βοήθεια από ειδικό. Έκρινα ότι δεν ήμουν λειτουργικός σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μου. Ήταν ένα είδος κατάθλιψης… Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Είχα διαταραχές στον ύπνο, στη διάθεση, στη συμπεριφορά. Με τη συνδρομή του γιατρού που μου έδωσε φάρμακα άνοιξε πάλι ο κόσμος».

«Το πρώτο γυμνό στο θέατρο, είχε γίνει φασαρία τότε!»

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά που έκανε ο ηθοποιός στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν έπρεπε να εμφανιστεί στο θέατρο γυμνός: “Πήγα στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος και κάναμε μια μεγάλη επιτυχία, όπου είχα την υποχρέωση να εμφανίζομαι γυμνός στην αρχή και στο τέλος του έργου. Γυμνός από την πίσω πλευρά, ξαπλωμένος στην παραλία, αρκετά άβολο. Είχε γίνει μεγάλη φασαρία τότε με αυτό, διαφημίστηκε πάρα πολύ… το πρώτο γυμνό στο ελληνικό θέατρο, άντρας γυμνός, συνεντεύξεις, περιοδικά… Εγώ δεν ήμουν μαθημένος σε αυτά και με τρόμαξε λίγο», εξομολογήθηκε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

«Όταν πέρασα την ακρόαση μου είπαν ο ρόλος αυτός εμφανίζεται γυμνός στην αρχή και στο τέλος του έργου. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτά, απλά κατά τη διάρκεια των προβών είχα μια συστολή και θυμάμαι ότι ήρθε κάποια σκηνή ο σκηνοθέτης λίγο πριν την πρεμιέρα και όπως φορούσα ένα σορτσάκι, έβγαλε το σορτσάκι και λέει τώρα ήρθε η ώρα να μας πεις τι συμβαίνει», αποκάλυψε ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος.

Κάνοντας μία μικρή αυτοκριτική, ο ίδιος ανέφερε στον αέρα του Στούντιο 4: «Έκανα λάθη δεν μπορώ να πω. ‘Έκανα επιλογές που φαίνονταν πιο εύκολες απ’ ό,τι ήταν, διάλεγα δουλειές που ήταν πιο καλά τα χρήματα από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αγνόησα το θέατρο λίγο. Επαγγελματικά κυρίως λάθη αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ουδείς αναμάρτητος. Ομολογώ ότι έχω αδικήσει ανθρώπους και επιφανείς. Έχω προλάβει να ζητήσω συγγνώμη σε αρκετούς. Κοιτούσα τα χρήματα γιατί ήθελα να ανεξαρτητοποιηθώ, να βιοποριστώ, να ζω με τα δικά μου χρήματα».

Ερωτηθείς για το αν η εξωτερική του εμφάνιση αποτέλεσε «βαρίδι» στην εξέλιξη της καριέρας του στον χώρο του θεάματος, απάντησε: «Βαρίδι όχι ακριβώς, μπορώ να σας πω όμως ένα μικρό περιστατικό. Πήγα να ζητήσω δουλειά από έναν σκηνοθέτη, ήταν γνωστός και οικογενειακός μου φίλος. Του ζήτησα να με πάρει σε δουλειά και μου απάντησε “Δεν μπορώ να σε πάρω γιατί είσαι πάρα πολύ όμορφος”. Τον ρώτησα τι εννοεί και μου απάντησε: “Δεν γίνεται να δουλέψουμε 150 άνθρωποι για να κάνουμε εσένα πρωταγωνιστή”. Δηλαδή ήμουν -γι’ αυτόν- τόσο όμορφος άνδρας που στα κοντινά μου πλάνα επισκίαζαν με έναν τρόπο το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τους άλλους ρόλους και ότι ξαφνικά θα δούλευαν όλοι σε μία δουλειά για να προβληθώ εγώ. Αυτό μου είπε, πιθανόν και να ίσχυε. Θέλω να πω ότι η ομορφιά στάθηκε και διαβατήριο και εμπόδιο σε κάποιες περιπτώσεις» απάντησε.