Πορτοσάλτε μετά το πολύνεκρο ναυάγιο: «Η Ελλάδα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, ούτε θα λιάζονται εδώ μετανάστες»

Περίεργη δήλωση Πορτοσάλτε: «Δεν είμαι της κυβέρνησης, ούτε θέλω να είμαι» (VIDEO)

Δηλώσεις που θα συζητηθούν

Η Μεσόγειος έγινε για ακόμη μία φορά εκατόμβη νεκρών μετά από το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο. Οι πληροφορίες μιλούν για περισσότερους από 500 αγνοούμενους, που όπως όλα δείχνουν, είναι νεκροί και ίσως να μην βρεθούν ποτέ.

Κι ενώ μία χώρα θρηνεί για τους νεκρούς, και υπάρχουν συγγενείς ανθρώπων που δεν θα έχουν καν κάποιο πτώμα να θάψουν, ο Άρης Πορτοσάλτε αποφάσισε να μιλήσει για το μεταναστευτικό και να υπενθυμίσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε».

«Η Ελλάδα έχει σύνορα και σε θάλασσα και σε αέρα από το 2019 και αυτά φυλάσσονται. Η Ελλάδα δεν είναι μπάτε σκύλοι αλέστε, ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες, όπως είπε κάποτε η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να το γνωρίζουν. Αυτό το θέλουν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και άλλωστε η Σακελλαροπούλου είπε προχθές ότι ο φράχτης είναι τα σύνορα της πατρίδας μας. Τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, λίγες ώρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία.

Η μαρτυρία της ακτιβίστριας που ενημέρωσε τις Αρχές

H Ναουάλ Σούφι, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα φαίνεται πως ήταν η πρώτη που ειδοποίησε τις Αρχές για το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο στα ανοιχτά της Πύλου και τελικά στέρησε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η ακτιβίστρια, μέσω μίας προσωπικής ιστοσελίδας που χρησιμοποιεί για τη δράση της στο Facebook, λίγες ώρες μετά το ναυάγιο στην Πύλο, έκανε μια ανάρτηση.

Συγκεκριμένα, έγραψε πως οι πρόσφυγες το μόνο που ζητούσαν ήταν να σωθούν οπουδήποτε.

Επίσης, τονίζει πως δεν είχαν πρόβλημα να κατέβουν στην Ελλάδα αλλά και πως ένα πλοίο είχε πλησιάσει για να τους βοηθήσει και τους πέταγε μπουκάλια με νερό. Τότε προκλήθηκε πανικός, σύμφωνα με την ίδια.