Η ΕΡΤ μοιράζει εκατομμύρια την επόμενη τηλεοπτική σεζόν…

Η ΕΡΤ μοιράζει εκατομμύρια την επόμενη τηλεοπτική σεζόν…

Λεφτά υπάρχουν!

Βρέχει εκατομμύρια στην ΕΡΤ, για αυτό κι αν περνάτε έξω από την Αγία Παρασκευή, φροντίστε να μην κρατάτε… ομπρέλα! Τι κι αν οι εποχές είναι δύσκολες; Τι κι αν άπαντες αναδιπλώνονται; Τι κι αν τα καινούρια τηλεοπτικά σχέδια, μελετώνται ξανά και ξανά, με απίστευτη προσοχή, έτσι ώστε να μην υπάρχει σπατάλη και οικονομική παρεκτροπή; Όλα αυτά ισχύουν για τα υπόλοιπα κανάλια. Στην ΕΡΤ του… λαού, δεν ισχύουν αυτά. Είναι large οι άνθρωποι. Είναι γαλαντόμοι, πώς το λένε; Είναι ανοιχτοχέρηδες!

Σάμπως, αυτοί τα πληρώνουν; Από τη δική τους τσέπη βγαίνουν; Και γιατί σας τα λέμε όλα αυτά; Γιατί αυτό καταλαβαίνει κανείς αν μείνει στα… συμφραζόμενα, στα οποία υπάρχει και το ζουμί της υπόθεσης!

Αυτή την εποχή ,λοιπόν, παραδοσιακά εγκρίνεται ο προϋπολογισμός για το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ και αυτό έγινε και φέτος. Από τα όσα έχουν μέχρι τώρα διαρρεύσει, τα χρήματα που αποφασίστηκε να διατεθούν για το μενού της χρονιάς 2023, προκαλούν ίλιγγο! Και επειδή είναι καλύτερα να μιλήσουν οι αριθμοί, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί για την ερχόμενη σεζόν, 14.845.988,73 ευρώ για σειρές και άλλα 10.000.000 εκατ. ευρώ για αναθέσεις προγραμμάτων ψυχαγωγίας και εκπομπές! Αν κάνει δηλαδή κανείς την πρόσθεση, καταλαβαίνει ότι για την ώρα έχουν εγκριθεί σχεδόν 25.000.000 ευρώ!

Μία από τις πιο… «τσιμπημένες» σειρές, είναι η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, της Silverline Media Productions, με εγκεκριμένη συνολική δαπάνη για την παραγωγή της 5.448.456,47 ευρώ. Ψηλά για του χρόνου παραμένει το κόστος της υπέροχης δουλειάς , «Τα καλύτερά μας χρόνια» από την Tanweer, η οποία πήρε το «πράσινο φως» και θα βρίσκεται στους δέκτες μας και τρίτη χρονιά με 4.281.792 ευρώ, ενώ για την brand new μουσική σειρά «Νούμερα», του Φοίβου Δεληβοριά, η δαπάνη ύψους αγγίζει τα 2.502.112,38 ευρώ, με την εταιρία Αργοναύτες ΑΕ να έχουν αναλάβει την παραγωγή!

Όσο για το τι ακριβώς θα δούμε στο ολοκαίνουριο «Κάνε ότι κοιμάσαι»; Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κοινωνικο-αστυνομική ιστορία, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο στον κεντρικό ρόλο, ενώ την υπογράφει ο Γιάννης Σκαραγκάς.

Στο επίκεντρο της σειράς ένας καθηγητής σε σχολείο μιας υποβαθμισμένης – από πολλές πλευρές – συνοικίας με κάποιους από τους μαθητές να χωρίζονται σε αντίπαλες ομάδες, δημιουργώντας μεταξύ τους ή και με άλλους, αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, η ιστορία ξεκινά με τον καθηγητή που επιστρέφοντας σπίτι του βρίσκει δολοφονημένη τη σύζυγό του και εξαφανισμένη την κόρη του!
Στην προσπάθειά του να μάθει τι έχει συμβεί, θα αρχίσει να ξεμπλέκει ένα κουβάρι ανατροπών… και αποκαλύψεων με εμπλεκόμενους πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας.

Μαζί με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, στο βασικό καστ της σειράς θα δούμε και τους Έμιλυ Κολιανδρή, Δημήτρη Καπετανάκο, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Γιάννη Σίντο κ.α.