Roam: Tα νέα προφυλακτικά που επιλέγουν οι άνδρες, με το κριτήριο που οι γυναίκες διαλέγουν make up

Roam: Tα νέα προφυλακτικά που επιλέγουν οι άνδρες, με το κριτήριο που οι γυναίκες διαλέγουν make up

Πλέον κυκλοφορούν προφυλακτικά στην απόχρωση του κάθε δέρματος και μπορείς να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει

Γράφει η Έλενα Φάκου

Το ότι υπήρχαν από παλιά προφυλακτικά σε διάφορα χρώματα είναι γνωστό. Όμως δεν ήταν χρώματα που αντιστοιχούσαν στην απόχρωση της επιδερμίδας εκείνου που τα φοράει, αλλά διάφορα χρώματα, έντονα συνήθως που η χρήση τους αποσκοπούσε πχ. στο να φωσφορίζουν στο σκοτάδι.  Πλέον έχουμε 2023 και τα πράγματα στην παραγωγή προφυλακτικών έγιναν πιο στοχευμένα: Έτσι, όπως συμβαίνει με τις αποχρώσεις του make up που φορούν οι γυναίκες στο πρόσωπό τους και ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο του δέρματός τους, ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα χωρίς διχρωμίες, δημιουργήθηκαν και προφυλακτικά σε τέσσερις διαφορετικούς τόνους, τα οποία μπορεί να επιλέξει κάποιος σύμφωνα με το χρώμα της επιδερμίδας τους και να νιώσει όταν τα φοράει ότι το latex είναι σαν δεύτερο δέρμα.

Η συμπεριληπτική αυτή κίνηση συνάδει με το γενικότερο κλίμα αφύπνισης της σημερινής κοινωνίας, που θεωρεί ότι το σεξ είναι για όλους. Υπάρχουν πλέον εκεί έξω sex toys για αρχάριους και πιο προσωποποιημένα στις ανάγκες του κάθε ατόμου, εσώρουχα που απευθύνονται σε περισσότερους τύπους σώματος, ακόμη και sites που προβάλλουν το λεγόμενο “ηθικό πορνό”. Έτσι, γέμισε και το κενό που υπήρχε στον τομέα της αντισύλληψης και αυτό συνέβη με το λανσάρισμα εξειδικευμένων προφυλακτικών, τα οποία κυκλοφορούν πλέον σε τέσσερις αποχρώσεις, Dark Brown, Medium Brown, Light Brown και στο αυθεντικό χρώμα του latex τα οποία κατασκεύασε η εταιρεία Roam. 

Roam: Tα νέα προφυλακτικά που επιλέγουν οι άνδρες, με το κριτήριο που οι γυναίκες διαλέγουν make up

Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό πράγμα όσον αφορά στα προφυλακτικά είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα, το οποίο σαφώς και είναι αλήθεια, όμως αν μπορούμε να κατασκευάσουμε προφυλακτικά σε κόκκινο, μπλε και ροζ latex, τότε γιατί να μη μπορούμε να έχουμε και προφυλακτικά που να ταιριάζουν στην απόχρωση του δέρματος της κάθε ανθρώπινης φυλής; Aυτό ακριβώς έκανε η Roam: Κατασκεύασε τέσσερις αποχρώσεις προφυλακτικών για να ταιριάζουν με την επιδερμίδα του άνδρα που τα χρησιμοποιεί είτε αυτός είναι μαύρος, είτε μελαμψός, είτε λευκός, κάτι που παλαιότερα δεν υπήρχε σαν επιλογή. Η αγορά παύει να περιστρέφεται αποκλειστικά και κυρίως γύρω από τον “προνομιούχο λευκό στρέιτ άνδρα” όπως συμβαίνει από πάντα. Πλέον μπαίνουν κι άλλοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι στο παιχνίδι.

Η Sonya Barlow, σύμβουλος σεξουαλικής υγείας, πιστεύει ότι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη σεξουαλική ευεξία και εκπροσώπηση.Είναι υπέροχο να βλέπεις την καινοτομία και την τεχνολογία πίσω από τη μετατροπή των καθημερινών προϊόντων ώστε να είναι πιο προσιτά για όλους, λέει στο POPSUGAR η βραβευμένη με το βραβείο Asian Women of Achievement.Από τη σκοπιά της ένταξης, είναι σημαντικό πρώτα να αναπαραστήσουμε οπτικά την ποικιλομορφία με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι ανήκουν και να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, με τους δικούς τους όρους.

Roam: Tα νέα προφυλακτικά που επιλέγουν οι άνδρες, με το κριτήριο που οι γυναίκες διαλέγουν make up

Τα νέα vegan προφυλακτικά, τα οποία χρησιμοποιούν έως και 40 τοις εκατό λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με τα παραδοσιακά, είναι ήδη διαθέσιμα στον ιστότοπο Roam, στο Amazon, αλλά και σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες που εξυπηρετούν την παγκόσμια αγορά από τον Απρίλιο του 2023 στην τιμή των 15 λιρών για ένα πακέτο των 12.Οι εμπειρίες σεξουαλικής ευεξίας, η ελευθερία επιλογής και η συμπερίληψη, συνδέονται μεταξύ τους περισσότερο από,τι συνειδητοποιούμε, ειδικά καθώς βλέπουμε πως όλο και περισσότερες γυναίκες διεκδικούν αυτά τα δικαιώματα και τέτοια θέματα ταμπού συζητούνται ανοιχτά σε έναν χώρο που έχει καταληφθεί σε μεγάλο βαθμό από λευκούς άνδρες, λέει η Barlow. Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι περίεργο τώρα που κοιτάζω πίσω, γιατί δεν υπήρχαν τέτοια προϊόντα πριν και είναι συναρπαστικό να γνωρίζω ότι οι άνθρωποι παίρνουν ενεργά θέση διαφοροποιώντας τα προϊόντα που ήδη υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν μια μεγαλύτερη, και δικαίως, διαφορετική αγορά“. Φυσικά, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε όσον αφορά την εκπαίδευση σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, την ασφάλεια και τη συναίνεση, αλλά τα προφυλακτικά Roam μας βοηθάει σίγουρα να κατευθυνθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση για τη σεξουαλική θετικότητα.

 

 

 

Roam: Tα νέα προφυλακτικά που επιλέγουν οι άνδρες, με το κριτήριο που οι γυναίκες διαλέγουν make up

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.