Winter Coating: Αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα θέλει να τα ξαναβρείτε, αυτό το άρθρο σε αφορά

Winter Coating: Αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα θέλει να τα ξαναβρείτε, αυτό το άρθρο σε αφορά

Μάθε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την ύπουλη επανασύνδεση που αναζητά το πρώην ταίρι σου

Γράφει η Έλενα Φάκου

Αν είσαι single και δέχεσαι προτάσεις από τον-την τοξικό-ή πρώην να ξαναμπεί στη ζωή σου αυτή τη χρονική περίοδο, καλό θα ήταν να ενημερωθείς για την τάση του winter coating που είναι εξαιρετικά δημοφιλής και ανθίζει ακριβώς αυτή την εποχή, που η ώρα έχει αλλάξει και η καλοκαιρία σιγά σιγά μας αποχαιρετά. Γιατί τα αναφέρω αυτά και τι σχέση έχουν με το relationship status σου; Όλοι ξέρουν ότι πολλοί άνθρωποι το καλοκαίρι χωρίζουν επειδή θέλουν να ζήσουν πιο ανέμελα, όταν όμως αυτό περάσει, ναρκισσιστικά και εγωιστικά θέλουν να ξαναμπούν σε μια σχέση αποκλειστικά και μόνο για να επωφεληθούν. Και χτυπάνε εκεί που ξέρουν: Στους ανυποψίαστους πρώην.

Τι είναι λοιπόν το winter coating; Προέρχεται από τις λέξεις winter, δηλαδή χειμώνας και coating που ελεύθερα μεταφράζεται ως “παλτό” ή “σκέπασμα” και ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος αναζητά σε εσένα ένα ζεστό αποκούμπι για το χειμώνα, χρησιμοποιώντας σε καθαρά ωφελιμιστικά. Ουσιαστικά είναι η επιστροφή ενός ή μιας πρώην που θέλει να ξαναμπεί στη ζωή σου για να περάσει τους κρύους μήνες που έρχονται, βολεμένος-η στο σπίτι σου, με ότι αυτό συνεπάγεται: ανέσεις, σεξ, ζεστασιά, φαγητό, ίντερνετ, συνδρομητικές πλατφόρμες κ.ά. Αν πάλι δε μένεις σε δικό σου σπίτι, τότε θα σε εκμεταλλευτεί βγαίνοντας ραντεβού στα οποία θα συμμετέχεις ή και θα καλύπτεις τα έξοδα, με σκοπό φυσικά όταν ξανοίξει και πάλι ο καιρός, να σε χωρίσει για να ξαναζήσει ελεύθερα το επόμενο καλοκαίρι του-της. Με λίγα λόγια, θα σε χρησιμοποιήσει όπως και όσο ακριβώς θα φορούσε ένα χειμωνιάτικο παλτό για να ξεχειμωνιάσει και μετά θα σε ξαναβάλει στη ναφθαλίνη.

Winter Coating: Αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα θέλει να τα ξαναβρείτε, αυτό το άρθρο σε αφορά

Η Maria Sullivan, Dating Expert και αντιπρόεδρος του Dating.com, λέει στο POPSUGAR: «Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, δεν είναι ασυνήθιστο για τους singles να βλέπουν προσπάθειες των πρώην τους να επιστρέψουν σε αυτούς για να περάσουν την εποχή μαζί τους. Η επιστροφή σε προηγούμενες σχέσεις είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσουν ότι δεν θα περάσουν τις γιορτές ή τις κρύες νύχτες του χειμώνα μόνοι, κάτι που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν κάθε χρόνο». Η εφαρμογή γνωριμιών Inner Circle διαπίστωσε ότι πάνω από τους μισούς singles που συμμετείχαν σε μια έρευνα που διεξήγαγε είχαν έναν-μία πρώην που τους προσέγγισε για να τα ξαναβρούν. Και με πάνω από το 40 τοις εκατό των singles να βγαίνουν πλέον λιγότερο ραντεβού λόγω οικονομικών προβλημάτων, προβλέπουν ότι ο κίνδυνος να «ξεπηδήσουν» διάφοροι πρώην στη ζωή σου για να περάσουν έναν χειμώνα με πολύ λιγότερα έξοδα, είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

Προσοχή στη διαφορά ανάμεσα στο winter coating και το cuffing season: Σε περίπτωση που έχετε ακούσει τον όρο cuffing season, μοιάζει μεν, αλλά διαφέρει δε, σε κάτι πολύ σημαντικό από το winter coating. Mε τον όρο cuffing season εννοούμε τη σχέση που και οι δυο, βρίσκονται στην ίδια σελίδα, δηλαδή κάνουν εν γνώσει τους μια σχέση με ημερομηνία λήξης για να αλληλοεπωφεληθούν από αυτή. Και ακριβώς γι αυτό, όταν τη λήγουν κανείς δεν μένει πληγωμένος. Δηλαδή, τα φτιάχνουν με το που χειμωνιάσει, τα χαλάνε με το που καλοκαιριάσει: win win. Στο winter coating, ο ένας είναι το θύμα καθώς δεν έχει συμφωνήσει στο ότι αυτό που ζουν είναι περιστασιακό και θα τελειώσει με το που αρχίσει να καλοκαιριάζει. Αυτή είναι η ύπουλη διαφορά ανάμεσα σε έναν-μια πρώην που θέλει να ξανατρυπώσει στη ζωή σου για να περάσει αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα και σε δυο άτομα τα οποία έχουν ξεκαθαρίσει εξ’ αρχής ότι συμφωνούν αμοιβαία. Η βασική διαφορά του cuffing season με το winter coating έγκειται στο ότι στο δεύτερο υπάρχουν ήδη συναισθήματα και περασμένες καταστάσεις που συνδέουν τα δύο άτομα και το ένα από τα δυο απλά τα εκμεταλλεύεται προς όφελός του εις βάρος του άλλου.

Winter Coating: Αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα θέλει να τα ξαναβρείτε, αυτό το άρθρο σε αφορά

Η Maria Sullivan λέει πως όλο αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν σταματήσετε να κοιτάζετε πίσω μέσα από «ροζ γυαλιά», που τα δείχνουν όλα υπέροχα. «Αν ένας ή μία πρώην σας πλησιάζει με ενδιαφέρον το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να σκεφτείτε τον λόγο για τον οποίο χωρίσατε», συμβουλεύει. «Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν τις αρνητικές πτυχές των προηγούμενων σχέσεων, που ήταν και εκείνες που τις οδήγησαν στο τέλος τους». Μια άλλη συμβουλή, που δίνει, είναι να μην απαντάτε αμέσως στην κλήση ή το μήνυμά τους. «Αφήστε χρόνο στον εαυτό σας να σκεφτεί την κατάσταση – αυτό μπορεί να αποτρέψει τη λήψη βιαστικών αποφάσεων, για τις οποίες μπορεί να μετανιώσετε αργότερα, και σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε πραγματικά αν το να βλέπετε τον-την πρώην σας είναι μια έξυπνη απόφαση».

«Η επικοινωνία είναι το κλειδί, γι’ αυτό ρωτήστε αμέσως τι θέλει από αυτή την επανασύνδεση. Θέστε τα όρια από νωρίς και βεβαιωθείτε ότι είστε στην ίδια σελίδα», προτείνει η dating coach. «Ενώ η επιστροφή σε έναν πρώην  μπορεί να φαίνεται ως η ευκολότερη οδός που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της κρύας εποχής του έτους, είναι πολύ πιο ωφέλιμο μακροπρόθεσμα να επικεντρωθείτε στη δημιουργία νέων, πιο ουσιαστικών δεσμών που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Έτσι, αν είστε καχύποπτοι για κάποιον που σας προσεγγίζει, ειδικά το φθινόπωρο και τον χειμώνα, κάντε μια παύση και σκεφτείτε: Δεν είστε ένα χειμωνιάτικο παλτό, που θα ξεχαστεί την άνοιξη. Είστε ολόκληρη η γκαρνταρόμπα- για κάθε εποχή».

Winter Coating: Αν χώρισες το καλοκαίρι και τώρα θέλει να τα ξαναβρείτε, αυτό το άρθρο σε αφορά

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.