Άπλας ή τσιγκουΐνος; Πες μου τι ομάδα είσαι και θα σου πω τι σχέση έχεις με το χρήμα

Άπλας ή τσιγκουΐνος; Πες μου τι ομάδα είσαι και θα σου πω τι σχέση έχεις με το χρήμα

Αντί για τσιγκουΐνος, θα έγραφα ματζιρόπουστας, αλλά για τίτλο δεν ήταν political correct.

Γράφει η Έλενα Φάκου

Θα αναρωτηθείτε πολλοί, τι σχέση μπορεί να έχει η ομάδα που υποστηρίζει κάποιος με τη σχέση που έχει με το χρήμα. Κι όμως, έχει. Μάλιστα, η σχέση που έχει με το χρήμα είναι αυτή που θα τον κάνει να επιλέξει ομάδα, για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένη. Μπορεί να νομίζει ότι επέλεξε ομάδα, επειδή αυτή υποστήριζε ο πατέρας του ή ο παππούς του, όμως σκεφτείτε το λίγο, κι αυτό ακόμη, είναι απολύτως σχετικό.  Με λίγα λόγια, γεννιέσαι με δυο ομάδες: Η μία είναι η αίματος και η άλλη αυτή που υποστηρίζεις στα αθλήματα. Και η σχέση της ομάδας που υποστηρίζεις στα αθλήματα με το χρήμα αλληλεπιδρούν σε ολόκληρη τη ζωή σου. Το πως ακριβώς θα το διαβάσεις παρακάτω.

ΠΑΟΚ

Αν και ο μεγαλύτερος ταληροφονιάς που έχω γνωρίσει στη ζωή μου ήταν ΠΑΟΚτζής, αυτή είναι και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι οι ΠΑΟΚτζήδες είναι γενικά γενναιόδωροι. Δεν προέρχονται κατά κανόνα από οικονομικά ευκατάστατες οικογένειες, είναι κυρίως άτομα της εργατικής τάξης, όμως σχεδόν ποτέ, το πόσα λεφτά έχει κάποιος δεν ταυτίζεται με το πως τα διαχειρίζεται. Η ανάλυση δεδομένων δείχνει πως ο οπαδός του Δικεφάλου του Βορρά είναι κιμπάρης και θα χαλάσει όσα χρήματα έχει, είτε λίγα, είτε πολλά, τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους ανθρώπους που θέλει. Είναι απ’ τους λίγους που ακόμη, θα κεράσουν χωρίς δεύτερη σκέψη μια γυναίκα το 2023, που αυτή η κίνηση περνάει μεγάλη αμφισβήτηση, αλλά θα το κάνει κυρίως επειδή πιστεύει πως του προσδίδει αρρενωπότητα.  Μπορεί να είναι μια μπουγάτσα ή μια ρετσίνα, δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι ότι όσα μπορεί θα τα δώσει, δεν θα τσιγκουνευτεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν παράδοση στο χαϊλίκι. Ακόμη κι αν δεν είναι πραγματικά πλούσιοι, συμπεριφέρονται σαν πλούσιοι. Και ξοδεύουν σαν πλούσιοι. Συνήθως προέρχονται από αστές οικογένειες που τα έβγαζαν μια χαρά πέρα οικονομικά, ανήκουν δηλαδή σε αυτή την υπό εξαφάνιση περιβόητη μεσαία τάξη της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο ζοφερό 2023, μετά από όλα τα κακά της μοίρας μας που έχουν βρει αυτή τη χώρα. Ωστόσο, τους έχει απομείνει το attitude και συμπεριφέρονται ακόμη σα να έχουμε ΠΑΣΟΚ. Είναι οι άνδρες που θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να πληρώνουν, χωρίς αυτό να έχει να κάνει με το πόσο “αρσενική” είναι αυτή η συμπεριφορά. Απλά έτσι είδαν πως γίνεται και το συνέχισαν. Δεδομένου του ότι προέρχονται και από ένα συγκεκριμένο οικονομικοκοινωνικό status, διαιωνίζουν τη φάση σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και δεν αφήνουν τα φράγκα να χαλάσουν το mood.

Άπλας ή τσιγκουΐνος; Πες μου τι ομάδα είσαι και θα σου πω τι σχέση έχεις με το χρήμα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κατά κύριο λόγο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού προέρχονται από χαμηλά οικονομικοκοινωνικά στρώματα, αλλά είναι αυτοδημιούργητοι. Ακριβώς επειδή δεν τους χαρίστηκε κάτι και ότι κατάφεραν, μικρό ή μεγάλο, το κατάφεραν μόνοι τους, έχουν μια περίεργη σχέση με το χρήμα. Όταν είναι ανοιχτοχέρηδες είναι πολύ σπάταλοι κι όταν είναι τσιφούτηδες είναι πραγματικά σπαγκοραμμένοι. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Αν δεις έναν τύπο να είναι πάρα πολύ λαρτζ και να αφήνει ένα εξωφρενικό φιλοδώρημα στο τραπέζι και αντίστοιχα αν δεις έναν άλλο να λέει πως ξέχασε το πορτοφόλι του, είναι και οι δυο αδιαμφισβήτητα Ολυμπιακοί. Στα οικονομικά τους είναι ή ακραία μπακ ή σέντερ φορ. Όσον αφορά στο πως συμπεριφέρονται όταν βγουν με μια γυναίκα, κι εκεί ή που θα νιώθουν την ανάγκη να πληρώνουν πάντα, ή θα νιώθουν ότι αν πληρώσουν πιάνονται κορόιδα και δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη λες και μέσα υπάρχει ένας πεινασμένος κροκόδειλος.

ΑΕΚ

Για τον οπαδό της ΑΕΚ τα λεφτά δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία. Το μόνο που παίζει ρόλο σε αυτή τη ζωή είναι τα αισθήματα και η ομάδα τους. Αν έχουν λεφτά θα κεράσουν όλο το μαγαζί, αν δεν έχουν δε βαριέσαι, με το που θα βρουν, πάλι το ίδιο θα κάνουν. Αν μπορούσε να τους περιγράψει μια φράση είναι “Ξοδέψτε τα, γιατί μαζί σας θα τα πάρετε;” Αυτή βέβαια η νοοτροπία, μπορεί να τους οδηγήσει στο να κοιμηθούν με sleeping bag σε παγκάκι, αλλά αυτό θα τους στεναχωρήσει πολύ λιγότερο από μια ήττα σε φιλικό αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Ξέρουν άλλωστε πολύ καλά πως είναι να χάνεις τους κόπους μιας ζωής εξαιτίας της προσφυγιάς και γι αυτό κουβαλάνε μέσα τους μια ματαίωση για τα υλικά αγαθά, δεν τα κάνουν μασούρι, τα χρησιμοποιούν για να περάσουν καλά, κι αν ξεμείνουν δεν έγινε και τίποτα. Με τις γυναίκες είναι εντάξει, αν και όταν μένουν ταπί, ακούνε γκρίνια, αλλά και πάλι έχουν τόσο καλή καρδιά που συγχωρούνται.

Άπλας ή τσιγκουΐνος; Πες μου τι ομάδα είσαι και θα σου πω τι σχέση έχεις με το χρήμα

ΑΡΗΣ

Ο Αρειανός τολμώ να πω χωρίς παρεξήγηση ότι είναι ο Παναθηναϊκός του Βορρά. Έχει πολλά κοινά σημεία με τον Αθηναίο οπαδό του τριφυλλιού καθώς συνήθως τον βοηθάει το background του και υπάρχει οικονομική άνεση με τον ίδιο να είναι καλομεγαλωμένος και καλομαθημένος, ωστόσο, αυγατίζει τα έτοιμα, δεν είναι χαραμοφάης. Η διαφορά του με το αθηναϊκό αντίπαλο δέος, είναι πως του αρέσει το φλεξάρισμα. Ο οπαδός του Άρεος θα μοστράρει την οικονομική του άνεση και θα απλώσει την αρίδα του στην οικονομική του επιφάνεια καθώς όλη αυτή η αγωνιστική κατωτερότητα που τον έχει καταπιέσει τόσα χρόνια πρέπει με κάποιον τρόπο να αντισταθμιστεί. Έχει πάντως τον τρόπο του με τις γυναίκες, είναι ταυτόχρονα σύγχρονος και vintage σε μια άριστη αναλογία που τον κάνει τζέντλεμαν σε μια έξοδο ή σε μια σχέση. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων χωρίς ποτέ να κάνει την σύντροφό του να νιώσει άβολα όταν έρθει ο λογαριασμός.

Άπλας ή τσιγκουΐνος; Πες μου τι ομάδα είσαι και θα σου πω τι σχέση έχεις με το χρήμα

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.